Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente
 
 
 

Afaceri 2 August 2016, ora 15:40

Businessmeni chinezi s-au arătat interesaţi de a stabili relaţii de colaborare cu întreprinzători din R. Moldova

Marime Font

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei a găzduit astăzi o delegație de businessmeni din provincia chineză Jiangsu, care s-au arătat interesaţi de a stabili relații de colaborare cu întreprinzători din Republica Moldova. În special, agenții economici din China și-au manifestat interesul față de importul produselor vinicole moldovenești.

Serviciul de presă al CCI a precizat că președintele instituției Sergiu Harea i-a informat pe oaspeți despre oportunitățile mediului de afaceri din ţara noastră şi a subliniat că piața chineză este una importantă pentru exportul mărfurilor moldovenești.

La rîndul său, conducătorul delegației din China Qi Chang Yu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a provinciei Jiangsu, a declarat că este prima sa vizită în țara noastră şi că îşi dorește ca businessmenii chinezi să își găsească aici parteneri de afaceri. "Provincia Jiangsu exportă și import anual mărfuri în valoare de cca 540 miliarde USD. Știm că Republica Moldova este o țară agricolă ce produce vinuri foarte bune. Sîntem interesați de importul acestora, precum și al altor produse”, a precizat sursa citată.“Pentru a cunoaște mai bine piața și produsele autohtone, vă invit la evenimentul „Fabricat în Moldova”, desfășurat anual de CCI, în luna februarie. Aici sînt expuse produse și servicii din toate ramurile economiei naționale, precum şi au loc forumuri, discuții, întrevederi bilaterale de afaceri. CCI vă va oferi suport pentru inițierea contactelor directe cu întreprinzători din Moldova", a accentuat Sergiu Harea.

Președinții celor două Camere de Comerț au mai discutat despre perspectivele încheierii unui acord de colaborare intercameral, fapt ce ar facilita realizarea activităților comune, precum misiuni economice, expoziții, proiecte etc.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în perioada ianuarie - mai 2016, volumul schimburilor comerciale dintre Republica Moldova şi China a constituit peste 133 mln de dolari SUA.

Timpul.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md