Carte

Calendar ORTODOX 7 februarie. Rugăciunea ce trebuie rostită

Rugăciunea ce trebuie rostită
Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci.

Dumnezeiesc har de minuni ai primit de Dumnezeu înţelepţite, Sfinţite Părinte Partenie, făcătorule de minuni şi purtătorule de Dumnezeu, toate patimile credincioşilor curăţind, părinte şi duhurile celui viclean alungându-le. Pentru aceasta pe tine te lăudăm, ca pe un mare slujitor al harului lui Dumnezeu.e, Episcopul Lampsacului a fost fiul diaconului Cristofor din cetatea Melitopole. Nu a mers la şcoală pentru a învăţa carte dar ascultând sfânta scriptură vorbea despre cele sfinte ca un cărturar ales. La 18 ani a primit har de la Dumenzeu şi a început a scoate duhuri rele din oameni prin chemarea numelui sfântului Iisus Hristos.

S-a dus vorba despre el şi a aflat chiar episcopul Melitopolisului şi l-a chemat la el, iar mai apoi, după ce l-a cercetat cu atenţie şi s-a minunat de faptele lui bune şi de viaţa lui dreaptă dar şi de darul lui Dumnezeu care se sălăşuia în el l-a pus să înveţe carte şi m-ai apoi l-a sfinţit preot. Sfântul Partenie, care nu se considera demn de o asemenea cinste şi mai rău se nevoia şi cu cât se nevoia mai tare cu atât mai multe minuni făcea, vindecât pe toţi bolnavii şi multe alte semne minunate, toate în numele Domnului nostru Iisus Hristos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *