Politică

Care este calitatea esenţială pe care Warren Buffet o caută la angajaţi. Nu angajează pe nimeni care nu o are

„Nu te obosi să angajezi pe cineva dacă nu are această trăsătură de caracter. Nu vei pune la îndoială un angajat vreodată dacă are această calitate”, spune Warren Buffeft, investitorul cu o avere de 80 de miliarde de dolari, potrivit jurnaliştilor de la publicaţia americană inc.com.

Potrivit articolului, chiar dacă Warren Buffett este cunoscut mai ales pentru înţelepciunea sa în materie de investiţii, CEO-ul Berkshire Hathaway a oferit şi câteva sfaturi esenţiale pentru atributele viitorilor angajaţi.

Buffett le-a redus la trei, dar unul singur nu este deloc negociabil dacă vrei să ai la succes la locul de muncă.

Buffet a spus:

„Cauţi în general trei lucruri la o persoană: inteligenţă, energie şi integritate. Şi dacă nu o au pe ultima, nu vă deranjaţi (să faceţi angajarea) doar pentru primele două”, ar fi spus omul de afaceri.

Iată motivele pentru care integritatea este importantă, mai ales pentru viitorii lideri:

1. Nu vor minţi: într-un studiu recent publicat de Checkster, 78% dintre candidaţii la joburi au recunoscut că au minţit sau ar fi minţit în legătură cu abilităţile şi experienţa lor într-un interviu de angajare.

Cu 8 din 10 oameni care au minţit în interviuri, şansele ca forţa de muncă să fie compusă din oameni cu energie, iniţiativă şi integritate, nu sunt prea bune.

De aceea Warren Buffett pune un preţ atât de mare pe integritate. Poate să dureze mai mult să angajezi persoana potrivită cu această mentalitate, dar şansele sunt, în final, ca timpul adăugat să fie o investiţie care ţi-ar salva compania.

2. Nu vor fura din companie: oamenii inteligenţi şi motivaţi care duc lipsă de integritate sunt cei predispuşi la a fura bani din companie, la a vinde informaţii din aceasta competitorilor sau la a pleca cu clienţii voştri după ei.

3. Se ţin de cuvânt: Joel Petereson, preşedinte al JetBlue, autorul cărţii Cele 10 legi ale încrederii, a spus că munca alături de oameni cu integritate va face ca lucrurile să se desfăşoare mai rapid, vei inova mai mult, ei fiind mai flexibili şi mai inovatori, de asemenea, este şi mai plăcut să lucrezi alături de ei.

„Să ai integritate înseamnă, printre alte lucruri, că distanţa dintre ceea ce urmează să faci şi ceea ce faci este mică”.

4. Sunt asertivi: conflictul este inevitabil; totuşi, mai degrabă decât să fii pasiv-agresiv şi o persoană care evită conflictele, este mai bine să le rezolvi, iar liderii cu integritate fug înspre „mijlocul furtunii”.

Sunt conştienţi de faptul că să mergi înspre conflict cu abilităţi de ascultare active pentru a înţelege cealaltă persoană este o soluţie mult mai rapidă faţă de a rezolva o problemă cu consecinţe negative sau faţă de a fugi de conflict. Aceasta este persoana pe care ar trebui să o angajezi.

https://www.businessmagazin.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *