Actualitate

Care sunt cele 4 motive pentru care nu scapi de grăsime

Dacă vrei să slăbești și nu vezi niciun rezultat, trebuie să știi că sunt câteva aspecte care te pot împiedica în acest sens. Înainte de a-ți pune întrebarea ”De ce nu pot scăpa de grăsime?”, iată ce trebuie să știi despre corpul tău.

Greutatea corporală și grăsimea nu sunt același lucru

În timp ce numărul kilogramelor de pe cântar nu se pot schimba prea mult, atunci când ești pui masă musculară și arzi grăsimile se produce o schimbare. Mușchii sunt mult mai grei față de grăsime, chiar dacă rezultatele nu se pot vedea pe cântar. Pentru a te putea monitoriza ar trebui să-ți calculezi grăsimea corporală și schimările prin care treci ca număr de kilohrame. Procentul de grăsime corporlă este cel mai util instrument cu care îți poți monitoriza progresul.

De ce nu scapi de grăsime?

Nu ai un somn de calitate

Somnul este esențial în procesul de slăbire. Atunci când dormim, organismul produce hormoni care-l ajută să se refacă și să ardă grăsimile. Lipsa somnului poate da peste cap funcționarea hormonilor, nivelul glcemiei, nivelul energiei și capacitatea de a face alegeri alimentare sănătoase. Probabil ai observat că atunci când ești obosit tinzi să ai poftă mai mare de mâncare, iar aceasta este o consecință a lipsei somnului.

Nu conștientizezi cât de mult mănânci

Procesul de slăbire are o formă foarte simplă: trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Dacă mănânci prea mult, organismul nu va putea arde caloriile și astfel nu vei scăpa de grăsimi. Dacă mănânci prea puțin, organismul se folosește de grăsimea nedorită pentru energie.

Nu ești suficient de activ

Dacă ești o persoană activă ai șanse mai mari să scapi de grăsimea nedorită. Multe persoane, chiar și cele care merg la sală, tind să aibă un stil de viață sedentar. Orice mișcare, fie ea în casă, afară, în curte, chiar și dacă te ridici să bei un pahar cu apă este un plus.

Nu ești consistent

Când vine vorba de scăderea în greutate, consistența este cheia succesului. Multe persoane spun că merg la sală ”de mâine” sau încep dieta ”de luni”, dar între cele două mereu intervine o aniversare, o problemă care să ne țină departe de ceea ce vrem să facem.

Sursa: CSID

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *