Actualitate

Care sunt primele alimente modificate GENETIC pe care le-am putea mânca

Este vorba de o tehnologie diferită de cea a controversatelor alimente „modificate genetic”, care promite o reproducere mai rapidă și o stimulare a nutriției. Procesul ar trebui să facă animalele mai rezistente și fructele și legumele să dureze mai mult. Primele pe care le-am putea mânca sunt dressinguri de salată sau batoane de cereale făcute cu ulei de soia modificat genetic pentru a-i aduce beneficii inimii.

Academia Națională de Științe din Statele Unite a declarat că modificarea genetică este una dintre descoperirile necesare pentru a îmbunătăți producția de alimente, astfel încât să putem hrăni mai multe miliarde de oameni, pe fondul schimbărilor climatice existente.

Cu toate acestea, guvernele se luptă să reglementeze acest nou instrument puternic și se întreabă dacă oamenii vor accepta noile alimente. „Dacă cumpărătorul vede beneficiul, cred că va îmbrățișa produsele și își va face mai puține griji cu privire la tehnologie”, a declarat Dan Voytas, profesor a Universitatea din Minnesota și șef de știință al Calyxt Inc, care a editat soia pentru a face un ulei sănătos pentru inimă.

Instrumentele de modificare genetică precum CRISPR și TALENs promit să modifice alimentele mai precis și mai ieftin fără a adăuga neapărat ADN străin. Ele acționează ca „foarfece moleculare” care modifică literele alfabetului genetic din organism. Tehnologia poate introduce și ADN nou, dar cele mai multe produse dezvoltate până acum elimină sau dezactivează o anumită genă, potrivit profesorului Nicholas Kalaitzandonakes de la Universitatea Missouri.

În ceea ce privește soia celor de la Calyxt, echipa a dezactivat două gene astfel încât boabele să producă ulei fără grăsime care dăunează inimii și care aduce aceleași beneficii ca uleiul de măsline.

https://playtech.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *