Carte

CARTEA ZILEI: „Moartea unui comis-voiajor”, de Arthur Miller

Willy Loman, protagonistul piesei „Moartea unui comis-voiajor”, şi-a petrecut întreaga viaţă în căutarea visului american, dar succesul şi bunăstarea l-au ocolit. Ajuns în pragul concedierii, bătrînul comis-voiajor se refugiază în propria-i realitate, căutîndu-şi mereu scuze, dar şi explicaţii pentru eşecul relaţiei cu fiul sau, Biff.

”Moartea unui comis-voiajor este considerată capodoperă lui Arthur Miller şi tratează, aşa cum o fac şi celelalte opere ale aceleiaşi perioade, îngrijorările presiunii sociale din viaţă americană de după cel de-al doilea război mondial. Comis-voiajorul Willy Loman este personajul principal al acestei piese de teatru şi în jurul sau se construiesc atît momentele cheie, cît şi toate întîmplările prin care a trecut de-a lungul timpului familia să.

Moartea unui comis-voiajor este drama autentică a unei familii de americani, dar care se poate întîmplă oricărei familii fără scopuri adevărate în viaţă, o fărîmă de viaţă autentică. De altfel, chiar Arthur Miller spunea: „Teatrul este atît de fascinant pentru că este accidental. Este atît de asemănător cu viaţă”.” — Jovi Ene

Lectură plăcută!

sursa: bestseller.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *