Sănătate

Câtă miere putem să consumăm zilnic?

Mierea este unul dintre alimentele cele mai indicate pentru consum, deoarece conține numeroși nutrienți, minerale, vitamine și compuși care ajută corpul să fie sănătos.

Mineralele care se găsesc în miere sunt: fier, cupru, mangan, siliciu, clor, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, aluminiu și magneziu. Acestea se află în miere sub o forma care le face ușor asimilabile de către organismul nostru. Mierea este un excelent mediu de conservare pentru vitamine.

Cele mai importante calități ale mierii sunt date de aportul de oligoelemente crescut pe care îl conține. Mierea de albine are foarte multe efecte binefăcătoare asupra întregului organism. Unele cercetări științifice au confirmat folosirea tradiționala a mierii sau diluata în ceaiuri, ca remediu împotriva tusei, în afecțiunile căii respiratorii și în stările febrile, precum și în cursul tuturor bolilor acute, febre tifoide, ictere, etc.

Cu toate acestea, ca orice alt produs, mierea consumată în exces poate să fie destul de dăunătoare.

Un adult poate consuma până la 10 de lingurițe de miere pe zi. Această cantitate este echivalentă cu 50 grame și pot fi consumate în ceaiuri, pe post de îndulcitoare pentru prăjituri, sau chiar de si stătătoare.

Pentru copii, situația stă cu totul altcumva și diferă foarte mult în funcție de vârstă. Pentru copiii sub un an mierea este total interzisa. Chiar dacă are un conținut bogat de elemente nutritive, poate să cantina anumite microorganisme care le pot produce boli deosebit de grave celor mici. Este adevărat că aceste boli apar destul de rar, însă nu trebuie să ne asumăm niciun risc. Adulții sunt imuni la astfel de microorganisme, așadar, pot consuma mierea fără niciun fel de problema.

Copiii intre unu și trei ani pot mânca între două și patru lingurițe de miere pe zi. Pentru ei deja, mierea este un aliment deosebit de bun și îi ajută să crească mari, frumoși și puternici. Între trei și șase ani, se pot consuma pana la șase lingurițe de miere.

Altfel spus, cu cât copilul crește în vârstă, cu atât consumul creste și el. Copiii până în 15 ani ar trebui să consume pana la opt lingurițe de miere în timp ce adolescenții până la 12.

Mierea consumată constant contribuie la menținerea unei sănătăți depline a organismului uman, reflectată în armonia aspectului exterior.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *