Tendințe

Catifeaua, ţesătura reginelor

Astăzi, catifeaua poate fi purtată nu doar la evenimentele speciale, ci şi în ţinutele de fiecare zi. Pentru a te convinge să investeşti în piese de catifea, citeşte mai jos un minighid de bună purtare.

Fiind extrem de versatili, pantalonii de catifea se pot asorta cu uşurinţă la orice – la materiale delicate precum mătasea sau în contrast cu blană sau piele. Cele mai potrivite nuanţe sunt negru, gri şi maro. Dacă eşti mai curajoasă, poţi alege şi culori precum bej, crem sau albastru. Totuşi, pantalonii din catifea încarcă silueta, de aceea, dacă nu eşti mulţumită de pulpele tale, încearcă să-i eviţi şi să alegi alte piese vestimentare din catifea.

Fustele din catifea pot fi în formă cloş, creion (pentru ţinute elegante) sau trei sferturi (pentru ţinute casual). Cât priveşte culoarea, poţi alege una în nuanţa rubinului sau a smaraldului. Aici se încadrează aceleaşi sfaturi de la pantaloni, asortarea cu materiale delicate cu blană sau piele, dar şi piese cu detalii tricotate. Ţine cont şi de faptul că topul trebuie să fie ori în aceeaşi culoare, ori într-o nuanţă cât mai contrastantă.

Elegante, uşor nonconformiste şi foarte feminine, rochiile din catifea sunt prezente pe toate podiumurile. Se poartă modelele simple, încadrate în talie de o curea, pentru zi, şi croieli mai complicate, neapărat în nuanţe puternice de roşu, mov, verde sau albastru, pentru seară. Pentru rochia de zi, alege un model negru cu o croială liniară, căreia să-i adaugi o curea în talie simplă pentru birou sau una cu strasuri pentru o petrecere elegantă.

Sacourile de catifea sunt foarte feminine şi aduc o nota distinctă unei ţinute. Se poartă orice nuanţă, de la negru la bej. Poţi forma cu uşurinţă o ţinută clasică, dar deosebită, cu pantaloni din stofă, cămaşă şi sacou din catifea. Partea fascinantă a unui sacou din catifea este că poate fi extrem de cameleonic, integrându-se perfect în ţinute nonconformiste formate de o fustă casual şi tenişi sau peste o rochie romantică din dantelă. Catifeaua este un material extrem de expresiv şi sofisticat, motiv pentru care accesoriile prea colorate sau proeminente îţi vor încărca ţinuta. Ideal este să nu porţi deloc bijuterii. Dacă nu poţi renunţa la ele, optează pentru ornamente suave, care să îţi sublinieze delicat încheieturile.

Silvia Ursu
Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *