Actualitate

Cavcaliuc, despre lichidarea DOS de către Năstase: „Dacă nu era DOS, noi mai aveam o regiune separatistă în RM”

„Regretabil este că, cei care au venit la conducerea IGP și MAI, pe lângă faptul că nu au făcut absolut nimic ca polițiștii și cetățenii să simtă schimbarea spre bine, dar de distrus, tot distrug. Distrug proiecte sociale care apropie Poliția de societatea și invers, distrug subdiviziuni puternice care au luptat cu crima organizată și cu dușmanii statalității R. Moldova! DOS este subdiviziunea de elită a MAI, care a trecut prin foc și sabie, dar a apărat interesele statului, ale cetățenilor și a luptat eficient cu crima organizată”, afirmă Gheorghe Cavcaliuc, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Cavcaliuc, această direcție a desfășurat operațiuni fără precedent în istoria MAI și a republicii noastre. „O spun cu toată responsabilitatea în calitate de fost conducător și fondator al acestei subdiviziuni! Dacă nu era DOS în anii 2013-2014, noi mai aveam o regiune separatistă în R. Moldova. Colegii de la SIS și alte instituții ale statului știu despre ce vorbesc, iar când va veni timpul și voi publica aceste materiale – țara își va cunoaște eroii. Dacă nu era DOS, în anul 2014, Transnistria declanșa mecanismul de a fi recunoscută ca subiect al dreptului internațional. Voi publica într-o zi materiale care vor vorbi cât 1000 de cuvinte”.

Acesta mai spune că lucrătorii operativi ai DOS au scos din circuitul ilegal sute de muniții, arme, explozibile. „Dumnezeu știe câte acte de explozii, ca cea declanșată zilele trecute într-un sat din țara noastră, unde au fost grav rănite 6 persoane nevinovate, sau câți dintre cetățenii R. Moldova puteau muri în urma declanșării și aplicării acestora. Multe pot spune, dar ei sunt orbiți de ură, frustrare și răzbunare. Rațiune și înțelepciune nu există, există un singur scop – de a face show la TV și de a se răzbuna pe foștii conducători ai IGP și MAI”.

În opinia lui Cavcaliuc, prin acești pași actuala conducere slăbește Poliția Națională, slăbește MAI și slăbește statul, iar efectele negative ale acestor acțiuni vor fi resimțite „în cel mai scurt timp de către cetățeni și stat”. „Crima organizata ridică capul, panica din poliție și MAI, incertitudinea în rândul polițiștilor, de la simplu sectorist și până la șefii de subdiviziuni, dă posibilitate elementelor criminale să se întărească și, dacă așa va continua, nu este departe ziua când omul simplu va trăi același sentiment din anii ‘90 – să stea cu frică în casă, deoarece nu se va mai simți în siguranță”.

Acesta a adresat și unele întrebări actualilor conducători ai MAI și IGP. „Ce o să le răspundă deseară copiilor, părinților cei 75 de ofițeri din cadrul acestei subdiviziuni de elită? Că noua Guvernare i-a fericit, le-a dat și salarii mai mari și creștere în carieră și perspectivă europeană? Și că munca lor de o viață în poliție, riscând zi și noapte, a fost răsplătită cu bătaie de joc de către cineva care se răzbună și idee nu are cum e să fii ofițer de poliție… Nici barbarii când cotropeau popoare, nu întotdeauna distrugeau totul, aveau înțelepciunea și analizau. La noi totul este bazat doar pe emoție, frustrare, ură și sentimentul de inferioritate față de foștii conducători, din acest motiv distrug totul.

Dragii mei ofițeri din cadrul DOS și din cadrul Poliției Naționale, nu vă lăsați intimidați, nu vă lăsați călcați în picioare de cei care au venit cu ură, răzbunare și fără rațiune! Voi ați fost, sunteți și veți fi acel scut al poporului și sabia pentru crima organizată și dușmanii statalității R. Moldova! Sunt mândru că am activat alături de voi și în cele mai complicate momente, de cumpănă pentru țara noastră, fiecare dintre voi ați dat dovadă de curaj, profesionalism și patriotism”, a conchis Cavcaliuc.

Sursa: pagina oficiala pe FB a lui Gheorghe Cavcaliuc

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *