Actualitate

Caz dramatic. Un adolescent a avut nevoie de transplant pulmonar din cauza ţigărilor electronice

Transplantul a avut loc în data de 15 octombrie şi a durat aproximativ şase ore. În prezent, adolescentul poate respira singur, fără ajutorul aparatelor. De asemenea, medicii îl supun unor terapii de recuperare fizică, care să îi permită în cel mai scurt timp să revină la viaţa de zi cu zi.

Situaţia medicală care se înrăutăţea de la zi la zi a făcut ca băiatul să ajungă în vârful listei de transplant pulmonar din Statele Unite ale Americii, un sistem standardizat prin care este decis cine ar trebui să primească primul transplant, independent de părerile pacienţilor şi medicilor.

„Plămânul în sine era atât de ferm şi cicatrizat, acesta este un pericol pe care nu l-am întâlnit până acum”, a spus Nemeh. „Scanările CT ale plămânilor adolescentului au scos la iveală o inflamaţie extinsă şi cicatrizarea ţesutului. Zonele organului care conţin aer apar, de obicei, negre la o tomografie, dar la pacient aproape niciun negru nu a apărut deloc pe scanarea lui. Pete de ţesut necrozat au fost identificate pe ambii plămâni, semnalând echipei medicale că leziunile erau ireversibile”, a explicat dr. Victor Coba, membru al echipei care s-a ocupat de acest caz.

Adolescentul nu a participat în cadrul conferinţei. Totuşi, el a insistat ca medicii care l-au tratat să folosească fotografiile şi informaţiile despre cazul său pentru a atrage atenţia asupra pericolului în care s-a aflat şi în care se află şi alţii.

https://www.descopera.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *