Ce alimente sînt periculoase vara. În cât timp acestea pot deveni toxice

publicat în Actualitate pe 26 Mai 2018, 11:31

Pe vreme caldă, foarte activ cresc bacteriile si microorganismele.

Medicii consideră că una dintre principalele surse de tulburări intestinale grave sînt produsele lactate şi carnea achiziţionate în locuri care nu sînt echipate cu frigidere.

Medicii subliniază că vara, motivul pentru fiecare a doua intoxicare în rîndul copiilor sînt brînza de vaci sau iaurtul. Cîteva ore petrecute în căldură transformă într-o adevărată otravă un obișnuit hamburger sau prăjitură.

Salatele cu maioneză de asemenea devin rapid periculoase, în special pentru copii. Timp de 1,5 ore la o temperatură a aerului de 30 de grade se alterează friguruii sau puiul la grătar.

În zona de risc au nimerit peştele şi fructele de mare, inclusiv cele congelate şi afumate.

Cauză a infecţiilor intestinale acute şi salmonelozei de multe ori sînt ouale.

Medicii recomandă ca vara să se consume doar mîncare proaspăt preparată.

Sursa: Likar.info