Opinii și Editoriale

Ce are in plus comunistul Iordan?

Filmuletul cu consulul Romaniei, Ion Nuica, surprins cu camera ascunsa intr-o partida de sex cu o dulce basarabeanca, a provocat un adevarat scandal in presa de la Bucuresti si Chisinau. Oficialitatile noastre insa au tacut, n-au comentat in nici un fel scandalul, lasand astfel sa se inteleaga ca nu au nimic cu acest filmulet, desi foarte multe lucruri vorbesc despre aceea ca scandalul a fost pus la cale de serviciile secrete ale Chisinaului (si Moscovei). Zilele acestea, „Jurnal TV” a pus pe post o alta secventa video, de data aceasta avandu-l ca protagonist pe un personaj public moldovean – membrul guvernului Greceanai, Veaceslav Iordan, director general al Agentiei „Apele Moldovei”, ex-candidat din partea Partidului Comunistilor la functia de primar general al municipiului Chisinau.

Intr-o tara normala, dupa aceasta partida de sex cu doua curve, Iordan trebuia sa-si dea imediat demisia, dupa care urma in mod obligatoriu demiterea sa din partid. Astfel se platesc lucrurile in lumea civilizata unde persoanele publice raspund cu capul pentru fiecare pas gresit. Cum insa s-a procedat la noi? Comunistii au luat apa in gura, iar guvernul reactioneaza doar la materialele din TIMPUL. Iordan inca nu si-a prezentat demisia, iar sefa guvernului, in loc sa condamne comportamentul scandalos al subalternului, cauta sa-l justifice. Reactia Z. Greceanai e, putin spus, penibila. E o curata tampenie sa declari ca scandalul sexual in care a fost implicat directorul Agentiei „Apele Moldovei”, Veaceslav Iordan, „este o provocare in plina campanie electorala". Sa intelegem ca Opozitia i-a adus cele doua curve si l-a obligat sa faca sex, filmandu-l? Altfel spus, naivul si inocentul Iordan a cazut in cursa intinsa de sangerosii si amoralii lideri ai Opozitiei comuniste? Nu este prima data cand premierul Zinaida Greceanai face declaratii aberante. Sa ne amintim de indemnul ei, adresat pe 8 aprilie parintilor, ca sa nu lase copiii sa iasa in Piata pentru ca armata va trage in ei.

La fel de halucinanta a fost si reactia la scandalul cu Iordan: fiind intrebata daca Iordan va fi demis in urma acestui scandal, Greceanai a spus ca „fiecare are dreptul la viata lui personala si, daca considera ca trebuie s-o murdareasca, e problema fiecaruia". Adica Iordan are dreptul la o astfel de viata personala, aceasta fiind problema lui personala. O fi fiind, daca el ar face parte din scursurile Chisinaului si nu din elita politica a partidului de guvernamant – membru al executivului, sef de agentie guvernamentala si membru marcant al partidului de guvernamant!
Ma gandesc acum pe unde isi va scoate camasa M. Lupu, persoana de incredere a lui Iordan cand acesta candida in 2007 la functia de primar general al capitalei. Cititorii, cu certitudine, isi amintesc de videoclipul in care Lupu il lauda pe Iordan pentru ca „in doar doua luni el a facut la primarie ceea ce altii n-au facut timp de 15 ani”! Inseamna ca stia Lupu ce stia! Intr-adevar, in ultimii 15 ani nu am auzit ca vreun candidat la functia de primar general al Chisinaului sa fi fost filmat facand sex in grup, cu doua curve deodata. Cititorii isi mai amintesc ca despre Iordan se spunea atunci ca „are ceva in plus”. Se vede ca are, daca nu i-a ajuns una. In acelasi videoclip, cantareata Margareta Ivanus spunea despre Iordan: „Este un om de actiune, face, nu sta la povesti”. Filmuletul confirma adevarul celor spuse de Ivanus. Dar ce au alegatorii cu „actiunile” lui, de ce sa voteze un partid din care acesta face parte?
In definitiv, aceasta e problema: intr-o tara normala acest scandal sexual, avandu-l ca protagonist pe un membru al guvernului si fruntas al partidului de guvernamant, ar fi costat scump acest partid. In mod normal, dupa acest scandal, babutele de la tara ar trebui sa-si faca cruce si sa nu mai voteze cu PCRM. Ma tem insa ca scandalul nu va ajunge la urechile preacuvioaselor babute, fiindca presa controlata de guvern nu va scoate la iveala acest caz. Nu vor arata filmuletul nici la „M-1”, nici la NIT. O zeilor, ce scandal s-ar fi declansat daca ar fi nimerit in plasa vreun lider al Opozitiei sau un simplu candidat de pe listele partidelor de opozitie! Cate lectii de moralitate am fi ascultat! Si muma Zina Carabina ar fi ciripit altceva.
De fapt, de ce ne mai miram? Acestia sunt ei. Asta e moralitatea patriotilor si statalistilor lui Voronin: bani, sex si cariera. Si toate acestea cu voturile moldovenilor! De ce zic de bani? Pentru ca „fetitele” n-au lucrat degeaba, din simplu interes sau din patriotism. Si cu siguranta plata pentru servicii a fost mai mare decat o pensie de taran moldovean. Nu voi face-o pe prostul intreband de unde are Iordan atatia bani. Intreb altceva: partidul lui Lupu a cheltuit pana in prezent pentru campania sa electorala peste patru milioane de lei! De unde are Lupu atatia bani, fiind membru al unui partid social-democrat care se declara, ca si partidul lui Voronin, drept „partid al saracilor”? Patru milioane nu sunt patru lei. Cine are in Moldova atatia bani si-i pompeaza in Lupu? Si cu ce interes? Aceste intrebari trebuie sa ni le punem astazi cu totii. Omul simplu, departe de politica, daca si-ar pune aceste intrebari, ar medita mult inainte de a arunca buletinul in urna de vot.
Sloganul lui Iordan in campania electorala era „Faptele vorbesc”. Intr-adevar, faptele vorbesc. Priviti filmuletul si urmariti „faptele” lui Iordan! Acestea sunt faptele comunistilor: bani si sex, sex si bani. As incheia cu o intrebare catre preotii care fac campanie electorala comunistilor: cum apreciati, preacinstiti parinti, comportamentul comunistului Iordan? Ii veti indemna si in continuare pe enoriasi sa voteze partidul din care face parte amatorul de sex in grup?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *