Actualitate

Ce atitudine au posibilii succesori ai lui Merkel față de politica lui Putin

Deutsche Welle a încercat să afle care sunt pozițiile celor trei candidați la functia de președinte al CDU în chestiuni majore de politică externă, în special atitudinea lor față de Rusia și Vladimir Putin.

Unul dintre principalii candidați la președinția CDU, actualul secretar general al partidului, Annegret Kramp-Karrenbauer, nu s-a exprimat prea des în probleme de politică externă, scrie ziarul. Tot ce a comentat ea pana in prezent despre Rusia a fost o repetare a poziției cancelarului.

După cum notează observatorii, în viitor, Kramp-Karrenbauer îl va trata pe Putin cu rezervă din cauza anexării rusești a Crimeei și a agresiunii în Ucraina, așa cum a făcut și Merkel. Se presupune că, în general, ea va aborda subiectul Rusiei de pe aceleasi pozitii ca cele exprimate de Merkel.

La rândul său, despre Friedrich Merz (foto dreapta), fostul șef al fracțiunii conservatoare din Bundestag, se presupune că va evalua „cvasi-democratica Rusie” ca pe o chestiune secundara. În calitate de susținător al înarmarii și prieten al NATO, el vede în Rusia un adversar strategic natural, dar în același timp se pare că îl înțelege oarecum pe Putin. De exemplu, Merz consideră că liderul Kremlinului este un risc serios pentru Occident, dar observă că Occidentul nu a luat în considerare suficient argumentele sensibile pentru Rusia, scrie DW.

Actualul ministru al sănătății, Jens Spahn, împartaseste aceleasi gânduri. El vorbește de pe pozitii occidentaliste, critice fata de Federația Rusă și uneori chiar mai dur decat Merz: „Uitați-vă la Rusia sau la terorismul islamist. În regiunea noastră devine din ce în ce mai periculos”, spunea Spahn.

El a acuzat în mod repetat Partidul Social Democrat din Germania și fracțiunea „stângii” din Bundestag că sunt loiali lui Putin. Cu toate acestea, el nu a spus cum, în opinia sa, ar trebui să fie construite relațiile cu Moscova.

www.paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *