Culinar.md

Ce înseamnă mâncarea „vegană”

Astăzi, mai mult ca oricând, vegetarienii au o gamă largă de mâncăruri din care pot alege. Poţi cumpăra mâncăruri strict vegetariene atât la magazine cu produse naturale şi biologice, cât şi la alimentare obişnuite şi supermarketuri, unde se găsesc produse delicioase, de post şi/sau biologice. Cei care nu au timp sau înclinaţia să gătească au la îndemână un număr din ce în ce mai mare de mâncăruri vegetariene de convenienţă. De fapt, devenind mai conştienţi de ce mănâncă şi începând să încerce noi mâncăruri şi reţete, mulţi oameni descoperă că au o dietă mai diversificată devenind vegetarieni!

Este cel mai bine să experimentezi cu cât de multe produse poţi, pentru a le găsi pe cele care îţi plac cel mai mult. Dacă înlocuieşti cu ingredientele potrivite şi obţii ceva experienţă, vei descoperi că poţi continua să te bucuri de mâncărurile preferate! Transformări strict vegetariene ale reţetelor familiare – de obicei, făcute cu „seitan” (gluten de grâu) sau alţi înlocuitori pentru carne – se găsesc în nenumărate cărţi de bucate (cum ar fi Vegan Vittlesin, în limba engleză) şi pe diverse site-uri pe Internet.

Mesele la restaurant pot fi uşoare şi ele! Selecţii strict vegetariene sunt oferite, de obicei, la restaurantele chinezeşti, indiene, italiene, mexicane, cu specific din Orientul Apropiat, thailandeze şi altele „etnice”, cât şi la restaurante cu specific local. În România, de exemplu, la categoria mâncărurilor de post, tot ce trebuie e să întrebi! Dacă meniul nu indică niciun fel strict vegetarian în afară de salate sau o garnitură de legume, nu intra în panică! Mulţi bucătari se vor bucura de ocazia să-şi demonstreze talentul culinar prin a crea un fel de mâncare fără ingrediente animale pentru tine.

Multe feluri pot fi „veganizate” cu un minim de efort, aşa că nu te sfii să ceri!

(M. T.)

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *