Sănătate

Ce se întâmplă cu corpul uman după ce este infectat cu coronavirus

Având în vedere contagiozitatea extrem de ridicată a acestui coronavirus, experţii fac eforturi să afle cum anume este afectat organismul de acesta. Un medic epidemiolog de la Universitatea din Hong Kong a avertizat recent că noul coronavirus ar putea infecta peste 60% din populaţia globului, conform CSID.ro.

Dar ce anume se întâmplă în organism când pătrunde acest coronavirus? Potrivit specialiştilor, noua tulpină a coronavirusului este similară SARS, aşa că cercetările se concentrează asupra acestui aspect pentru dezvoltarea unui vaccin eficient.

Plămânii, principalele organe afectate de COVID-19

Majoritatea persoanelor infectate au probleme la nivelul plămânilor, deoarece, la fel ca gripa, coronavirusul este o afecţiune respiratorie. Infecţia debutează cu tuse, febră şi respiraţie scurtă, ulterior cauzând pneumonie sau alte complicaţii mai grave.

La debutul infecţiei, coronavirusul atacă rapid celulele pulmonare (cilii şi cele care produc mucus). Acel mucus protejează mucoasa plămânilor de agenţii patogeni şi asigură buna funcţionare a procesului respirator. Cilii, în schimb, „mătură” urmele de polen şi virusurile care ar putea ajunge în plămâni.

În cazul infecţiei cu COVID-19 se formează mici găuri în plămâni, ca un fagure de miere, ca urmare a răspunsului anormal al sistemului imun, leziuni care duc la complicaţii severe sau chiar la deces.

Mai multe despre impactul noului coronavirus asupra organismului aici

China a raportat, luni dimineaţă, 409 noi cazuri de coronavirus confirmate. Dar numărul deceselor a crescut, în cursul zilei de duminică pierzându-şi viaţa 150 de pacienţi, cifra totală a deceselor ajungând la 2.592 persoane.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat o scădere a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Numărul total de cazuri de coronavirus confirmate pe continent este de 77.150, iar 2.592 au murit în urma focarului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *