Sănătate

Ce simte un arici?

Dacă, de regulă, trebuie să trec prin emoţii puternice pentru a plânge, de data asta a fost nevoie doar de câteva înţepături de ace. Şi nu, nu am plâns de durere. Acupunctura nu doare, ci eliberează… După cum mi-a povestit doamna doctor, corpul nostru îşi are propria energie. Din cauza stresului de fiecare zi, a muncii în exces, a emoţiilor negative pe care le trăim sau a gândurilor reprimate, energia noastră se blochează şi nu poate să circule liber. Astfel, pentru restabilirea echilibrului intern, în scenă intră acele.

După cea de-a doua şedinţă, am înţeles de unde vine tensiunea în regiunea umerilor – de la gândurile care nu mai sunt spuse, pentru că mai mereu „nu e momentul, mai bine mâine”. După cea de-a treia şedinţă, ajunsă acasă, am plâns în hohote timp de cinci minute. Dacă, de regulă, după o şedinţă de lacrimi te poţi trezi cu ochii umflaţi, eu m-am trezit mai uşoară, liberă. Ce am învăţat din toată această experienţă este exprimarea.

Dacă adunăm în noi reacţii, invidii, tristeţi, pe care le şi mai despicăm în nouăzeci şi nouă de părţi în fiecare seară înainte de somn, vom deveni nişte arici. Nu vom mai putea primi dragostea şi bunătatea celor din jur. Dimpotrivă, îi vom înţepa şi-i vom îndepărta pe toţi, cu şi fără motiv, rămânând singuri cu frustrările şi migrenele noastre.

Pentru a mă simţi bine alături de gândurile şi emoţiile proprii, am făcut deja un mic pas, deschizându-mi energiile pozitive. Voi ce metode aveţi pentru a vă armoniza Eul?  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *