Ultima oră

Cea mai impresionantă fotografie cu Soarele, surprinsă din curtea unui fotograf

Probabil nu ți-ai dat seama, însă poți face și acest gen de fotografii, chiar dacă nu ești astronom. Fotograful Andrew McCarthy e pasionat de așa ceva, așa că își îndreaptă în mod regulat camera telescop înspre cer. Recent, a reușit să captureze una dintre cele mai uimitoare fotografii ale sale, în care se poate observa un fenomen extem de interesant de pe suprafața Soarelui.

Soarele trece des prin erupții solare. Acestea sunt, de fapt, explozii uriașe în atmosfera sa, care pot elibera cantități uriașe de energie. De fapt, plasma pe care o vezi desprinzându-se de pe suprafață în această erupție solară este mai mare decât planeta Jupiter. Partea și mai interesantă e că unele astfel de erupții pot fi mult mai mari decât aceasta.

Echipamentul folosit pentru uimitoarea fotografie cu Soarele
Pentru a surprinde astfel de imagini, ai nevoie de echipament special. McCarthy folosește pentru asta un telescop solar hidrogen alfa. Acestea sunt destul de costisitoare: prețul lor pornește de la 700 de dolari. Totuși, acest fotograf are unul care l-a costat 3.500 de dolari.

Pe lângă acest telescop, mai e nevoie și de o cameră specială monocromă, dar și de o montură ecuatorială. Aceasta este o montură pentru instrumente care compensează rotația Pământului pentru că are o singură axă de rotație, paralelă cu axa de rotație a Terrei.

De altfel, echipamentul pe care fotograful l-a folosit pentru a captura imaginea cu Sorele arată cam așa:



https://playtech.ro/
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *