Culinar.md

Ceai BIO iarna

Ce răsfăţ mai mare în anotimpul rece decât o ceaşcă de ceai aromat?
Şi pentru ca răsfăţul să fie desăvârşit, vă ofer şi câteva reguli pentru prepararea ceaiului. Pentru început, este foarte important să respectăm cantităţile de apă şi plante recomandate. Un ceai corect preparat ne va răsplăti cu o savoare inconfundabilă.

Există mai multe procedee de obţinere a ceaiului: infuzia (opărirea plantei cu apă) şi decoctul (planta se amestecă cu apă rece şi apoi se fierbe). Infuzia este cea mai utilizată metodă, timpul de infuzare precum şi temperatura apei fiind specifice pentru diferitele tipuri de plante.
Ceaiul verde se infuzează cu apă la 75-80 grade pentru cinci minute; pentru ceaiurile care conţin bucăţele de fructe sau rădăcini, se foloseşte apa la temperatura de fierbere (100 grade) pentru o perioadă de zece minute; la ceaiurile din plante medicinale, se foloseşte apa la 100 grade pentru cinci-zece minute.

Ce este mai plăcut decât să stai seara cu o cană de ceai fierbinte în mână şi să te gândeşti la lucrurile bune din ziua ce tocmai se sfârşeşte…

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *