Internațional

Cei mai bogaţi monarhi ai Europei. Pe ce loc se află Casa Regală a României?

5. Regina Beatrix a Olandei: 160 mil. euro

Beatrix Wilhelmina Armgard de Orania-Nassau este regina Olandei din anul 1980. Cea mai mare parte din avere a fost obţinută din investiţii şi imobiliare, incluzând castelul Drakensteyn din Olanda şi o vilă în Tavernelle, Italia.

De asemenea, familia regală deţinea la un moment dat un pachet considerabil de acţiuni în cadrul Shell Oil.

Regina Beatrix primeşte o remuneraţie anuală de 872.000 euro. Fiul său, Willem-Alexander, Prinţ de Orania, şi soţia sa, Principesa Maxima primesc fiecare un salariu anual de 262.000 euo. Principesa Maxima a primit suma de 265.000 euro în momentul căsătoriei sale cu Prinţul de Orania.

4. Regina Elisabeta II a Marii Britanii: 363 mil. euro

Averea Reginei Marii Britanii, 85 de ani, este alcătuită din proprietăţi în Londra, opera de artă şi alte investiţii. Astfel, Elisabeta II deţine printre altele castelul Balmoral, o fermă de pomi fructiferi, o fermă de cai şi mai multe terenuri, o colecţie impresionantă de tablouri şi bijuterii şi una dintre cele mai mari colecţii de timbre, construită de bunicul său.

De asemenea, Regina se bucură de diferite proprietăţi imobiliare (pe care însa nu le deţine) precum Palatul Buckingham (cu o valoare estimată la peste 5 mld. euro).

3. Prinţul Albert Grimaldi II de Monaco şi familia: 1,2 mld. euro

Prinţul Albert de Monaco şi membrii familiei regale deţin mai multe terenuri în Monaco (potrivit unor informaţii Casa Regală ar deţine o pătrime din principat, lucru care nu a fost însă demonstrat).

De asemenea, Casa Regală de Monaco deţine mai multe castele, opere de artă, o colecţie scumpă de timbre, mai multe maşini de colecţie şi acţiuni la compania Societe des Bains de Mer.

2. Prinţul Albert de Thurn şi Taxis: 2,6 mld. euro

Prinţul Albert de Thurn şi Taxis este singurul reprezentant al unei Case Regale ce face parte din topul miliardarilor lumii. A moştenit întreaga avere în anul 2001 la împlinirea vârstei de 18 ani. A absolvit în anul 2008 Universitatea din Edinburgh.

Prinţul deţine mai multe proprietăţi imobiliare, piese de artă, o companie activă în domeniul tehnologiei şi 30.000 de hectare de pădure în Germania.

În ciuda opoziţiei locale, Printul Albert de Thurn şi Taxis intenţionează să construiască cea mai mare fermă solară din lume, localizată în sudul Germaniei.

1. Prinţul Hans-Adam II de Liechtenstein: 3,75 mld. euro

Familia Regala de Liechtenstein, condusă de Prinţul Hans-Adam II, beneficiază de ocazia unică de a avea o ţară care îi poartă numele. În plus, este şi cea mai bogata familie regală din Europa datorită faptului că deţine banca LGT, numeroase investiţii şi terenuri.

Prinţul deţine una dintre cele mai importante colecţii private din lume, care este expusă la Muzeul Liechtenstein din Viena.

36. Casa Regală a României: 110-120 mil. euro

Casa Regală a României ocupă locul 36 în topul Forbes 500 de miliardari şi deţine o avere estimată la aproximativ 120 mil. euro, mare parte din imobiliare. Moştenitoarea acestei averi este Principesa Margareta, care conduce şi o fundaţie care îi poartă numele. Fundaţia are birouri în şase ţări: România, Elveţia, Marea Britanie, Belgia, Franţa şi Statele Unite.

Membrii Familiei Regale au renunţat la titlurile "Hohenzollern-Sigmaringen", decizie luată ca urmare a dorinţei Regelui Ferdinand I de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Regale a României.

Sursa: Forbes.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *