Auto

Cel mai recent studiu Green NCAP demonstrează că motoarele diesel moderne sunt mai ECO decât cele hybride

Green NCAP, a fost organizat pentru a cerceta nivelul de poluare a motoarelor diesel și oe benzină, însă cifrele studiului au i-au lăsat uimiți pe toți! Conform indexului de eficiență se pare că un diesel modern 2.0 TDI Euro6 TempD poluează în realitate mult mai puțin decât un hybrid de la Toyota sau Honda!

Rezultatele sunt cu adevărat șocante, în contextul în care o întreagă industrie se reorientează spre mașinile hybrid și electrice. Totul grație implementării a două DPF-uri, a unui sistem AdBlue și a unui sistem SCR de ultimă generație, care împreună fac motoarele diesel să fie mult mai ECO decât sistemele de propulsie hybrid care folosesc un benzinar la bază.

Acest lucru se observă cel mai bine la capacitatea de a parcurge 1.000 de km în mod real cu doar 45 de litri de motorină, în timp ce un PHEV sau Hybrid modern nu pot să depășească pragul de 600 de km cu un singur plin!

În această ordine de idei, motorul germanilor 2.0 TDI de 115 CP, dar și gama 1.5 BlueHDI de la Peugeot și Citroen, reușesc un idex de eficiență peste 7.7, in timp ce o Toyota Yaris Hybrid nu poate sa afișeze decât un index de 7.4.

La categoria Clean Air un Audi A3 2.0 TDI reușește să înregistreze un idex real mai bun decât cel al unui Honda Jazz Hybrid sau Yaris Hybrid.

Totodată, Toyota CH-R Hybrid este un eșec adevărat la testele Green NCAP, din motiv că reușește să atingă un index de eficiență de 6.9, iar la categoria Clean Air primește doar 6.0!

https://auto-expert.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *