Lumea

Cele mai frecvente întrebări legate de „Loteria Vizelor”

Î.: Am primit un e-mail în care sunt înştiinţat că am câştigat „Loteria Vizelor” şi un Permis de Şedere în SUA. Mi se cere să transfer bani pentru procesarea ulterioară a actelor. Trebuie să plătesc?
R.: Acest e-mail nu este de la Departamentul de Stat al SUA sau de la guvernul american, e un fals. Guvernul american nu contactează niciodată câştigătorii „Loteriei Vizelor” prin intermediul scrisorilor electronice, cu atât mai mult, nu cere nimănui, prin intermediul unui e-mail, să transfere bani. Nu trimiteţi bani!

Î.: În e-mail sunt specificate numele şi numărul meu de telefon. Totuşi, scrisoarea poate fi reală?
R.: Nu, în niciun caz! Acest e-mail este un „spam” sau „gunoi” prin care cineva încearcă să vă mintă şi să vă fure banii. Scrisoarea e falsă. Nu trimiteţi bani!

Î.: Dar eu chiar am participat la „Loteria Vizelor” anul acesta şi, atunci, pot considera scrisoarea ca fiind reală?
R.: Scrisoarea nu poate fi în niciun caz reală, e falsă! Cineva a făcut rost de datele dvs. de identitate special pentru a vă estorca bani. Nu le daţi satisfacţie, nu trimiteţi niciun ban!

Î.: Vorbiţi serios? Asta e sigur?
R.: Da, absolut sigur. Toate aceste scrisori electronice sunt false. Sute de oameni trimit în fiecare an copii ale acestor scrisori la Ambasada SUA. Noi le răspundem imediat şi îi anunţăm despre neadevărul acestor mesaje. Anul acesta toate scrisorile invocă necesitatea transferului unei sume de bani, prin intermediul Western Union, către un agent al Ambasadei SUA din Londra. Guvernul american nu cere niciodată un transfer de bani prin Western Union, iar Ambasada SUA din Londra nu procesează rezultatele Programului „Loteria Vizelor”. Niciun agent sau companie privată nu au fost împuterniciţi de către Guvernul SUA să acţioneze în numele acestuia în procesarea „Loteriei Anuale a Vizelor”. Nu trimiteţi bani!

Î.: Am fost minţit. Am trimis banii. Cum să-i recuperez?
R.: Noi vă sugerăm să contactaţi organele de drept. Aţi putea începe cu CCCEC.

Î.: Vreau să particip la „Loteria Vizelor”. Cum pot evita schemele frauduloase?
R.: E simplu. Participaţi individual şi absolut gratuit, accesând pagina de internet http://dvlottery.state.gov. Nu vă înregistraţi prin intermediul companiilor private, al paginilor de internet sau al indivizilor care vă promit că vă pot ajuta la procesarea cu prioritate a formularului de participare. Dacă nu sunteţi pe o pagină de internet care se termină cu „.gov”, înseamnă că nu sunteţi pe o pagină de internet care aparţine Guvernului SUA.

Î.: Ce să fac dacă nu am un calculator? Ar trebui totuşi să apelez la serviciile unei companii private?
R.: Mergeţi la un internet-café sau folosiţi calculatorul prietenilor dvs. Foarte multe persoane ne-au contactat să ne anunţe că au câştigat la „Loteria Vizelor”, dar că altcineva a intrat în posesia pachetului de câştigător şi nu-l restituie decât contra unei sume consistente de bani. Aceasta se întâmplă atunci când participanţii nu se înscriu personal în program, accesând pagina de internet http://dvlottery.state.gov, ci lasă pe altcineva să facă acest lucru. Şi atunci este foarte probabil ca la acel intermediar – persoană sau companie – să ajungă comunicarea de câştig şi pachetul cu instrucţiunile ulterioare. Nu permiteţi aşa ceva. Vă rugăm, participaţi individual şi gratis, înscriindu-vă la adresa http://dvlottery.state.gov.

Î.: Vreau să emigrez în SUA. Ce opţiuni am?
R.: Există patru categorii de emigranţi în SUA: 1) rude de gardul I ale cetăţenilor americani, cum ar fi soţii şi copiii; 2) alte rude, cum ar fi părinţii, fraţii şi surorile; 3) emigranţi pe baza unor contracte de muncă, pentru anumite categorii de muncitori calificaţi şi 4) câştigătorii „Loteriei Vizelor”. Puteţi afla mai multe informaţii despre acest domeniu accesând pagina de internet a Ambasadei SUA http://moldova.usembassy.gov sau pagina Serviciului SUA de Emigrare şi Cetăţenie http://www.uscis.gov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *