Sănătate

Cele mai nesanatoase alimente de post

Cei care tin post trebuie sa stie ca mancarea care inlocuieste carnea, ouale sau laptele nu este intotdeauna sanatoasa, mai ales daca vorbim de alimentele modificate genetic. Nici asa-zisele produse de post din comert nu sunt recomandate de medicii nutritionisti.

Cele mai nesanatoase alimente de post
Oamenii aleg sa consume produse procesate pentru a se hrani precum covrigii, foietajele de post sau painea. Medicul Simona Carniciu sustine ca printre cele mai periculoase alimente de post se numara crenvurstii vegetali, pateul vegetali si salamul de soia.

Pe cat sunt de satioase, pe atat sunt de nesanatoase. Motivul pentru care aceste alimente nu sunt bune pentru organism il reprezinta compozitia acestora. Chimicalele introduse in aceste produse consumate mai ales in timpul postului nu fac decat sa mentina culoarea si aroma produsului, fara a adauga valori nutritive.

„Inserandu-se diverse gene care probabil sunt straine, sunt sintetizate in noi. In organismul nostru pot aparea lucruri nedorite, pot aparea diverse boli, chiar boli cronice – diabet pana la cancer”, a declarat dr. Carniciu pentru Digi 24.

Nici soia nu este cea mai de „Doamne-Ajuta” alegere. „Soia este un aliment foarte bun daca este organic. Trebuie sa le evităm pe cele care sunt modificate genetic. In general orice aliment modificat genetic nu este chiar benefic pentru organism, pentru ca trebuie sa retinem ca ADN-ul nostru se modifica pe parcusul vietii in functie de ceea ce mancam. De aceea este vorba clasica: ceea ce mancam, aia suntem”, a mai declarat medicul.

Medicii recomanda putina miscare dupa fiecare masa. Alimentele ideale in timpul postului sunt fructele si legumele si retetele facute in casa cu acestea. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *