Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 15:19
Abonamente

 

 
 
 

Soroca 11 Septembrie 2014, ora 17:26

Celebrul tenisman român Ilie Năstase a vizitat Soroca

Marime Font

Foto: mediaromtv.ro

Legenda tenisului românesc și omul de afaceri Ilie Năstase a vizitat Soroca, orașul în care părinții lui au locuit la începutul anilor 40 ai secolului trecut.

Deși intenționa să păstreze anonimatul în timpul vizitei sale, Ilie Năstase a fost recunoscut de soroceni care , în scurt timp, au adus vestea  la redacția „Observatorului de Nord”. Fostul sportiv celebru a fost găsit în timp ce căuta  clădirea în care s-a aflat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial agenţia Băncii Naţionale a României, astăzi dispensarul de tuberculoză. Acolo a lucrat tatăl lui, iar în preajma băncii se afla casa în care a locuit o perioadă familia Năstase (Ilie încă nu se născuse atunci). Oaspeţii s-au cam mâhnit când au văzut cum arată astăzi “superba clădire” a băncii de cândva, iar la uşa casei au găsit lacătul. 

Mama lui Ilie Năstase s-a născut la Căinari, lângă Tighina. Tatăl lui a lucrat poliţist la Banca Naţională a României din Soroca, iar după aceea a devenit casier. Părinții întors apoi în România, căci au venit ruşii. Capul familiei fost trimis la Râmnicul Sărat, apoi la Bucureşti, unde s-a născut Ilie Năstase.Oaspetele s-a arătat dispus să investească în restaurarea clădirilor au lucrat și locuit părinții lui. 

Sursa: Observatorul de Nord

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md