Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la 23 Septembrie 2018
Abonamente

Femeia 29 Mai 2012, ora 10:54    Din editia print

Centrul Universului

Marime Font

 
 
 

Suntem în anul 2012, într-o eră a Științei. Am înțeles cum funcționează lumea în proporție de 98% și nu mai suntem uimiți de aproape nimic. 

În această perioadă clară, putem afirma că femeia NU este Centrul Universului, chiar daca încă mai crede asta.

Societatea i-a tot plantat ideea, de-a lungul secolelor. S-au purtat războaie pentru ele, au murit oameni, au fost ridicate cele mai frumoase monumente în cinstea lor, vezi Taj Mahal, și este normal ca acum să culegem roadele a ceea ce înaintașii noștri au semănat.Orice ai face, ca bărbat, ar trebui să graviteze în jurul femeii de lângă tine. Nu există o altă soluție. Dacă nu faci totul așa cum și-ar dori ea, este clar că nu o apreciezi destul, nu o iubești sau chiar o înșeli. Nu te poți aștepta de la o femeie să fie rezonabilă, în general și din păcate, așa cum nu te poți aștepta ca un câine să joace șah. „A fi rezonabil” a devenit o calitate greu de găsit la o femeie, chiar dacă ar trebui să fie o stare de fapt. Rezonabil ești cu orice ființă umană pentru că așa este firea ta. Nu vei fi determinat(ă) să fii rezonabil, ci ești pur și simplu. Femeile pot transforma trimiterea unui sms, de care ai uitat (nenorocitule!), într-o adevărată tragedie, care se poate lăsa cu lacrimi, uși trântite, acuzații etc. Un bărbat nu ar băga de seamă sau, eventual, îți va aminti că nu l-ai trimis. De asemenea, o femeie dorește să fie tratată ca o prințesă, punând uneori condiții de-a dreptul stupide, care nu sunt importante decât pentru ea. Efortul depus este irelevant și cu siguranță o nimica toată.

Căutăm o femeie care să ne completeze, care să ne poată asculta, sfătui, dădăci uneori, capabilă să ne transforme în bine și, mai ales, rezonabilă. Nu este ceva ce găsești prea ușor pentru că a fi rezonabil înseamnă să fii și rațional. După cum orice bărbat a observat, de-a lungul timpului, femeile sunt, în general, iraționale, niște bombe emotive, care, odată explodate, rad totul în cale.

Nu este vorba despre nimic altceva decât despre găsirea unui sens în viață. Unii realizează că le e mai bine pe cont propriu, pe când alții își doresc o companie pe drum, până la destinație. Întrebarea este: cu ce fel de om ai prefera să împarți compartimentul trenului ce rulează pe calea ferată a vieții tale?

Timpul Suplimentul Femeia
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul