Social

Centurile de siguranta salveaza vieti

Mai mult de 430 de conducatori auto au fost prinsi in “capcana” operatiunii speciale „Centura”, petrecuta de Politia Rutiera in saptamana trecuta.

Specialistul Serviciului Relatii cu Publicul al Directiei Politia Rutiera, Tudor Capatina, a comunicat, ca operatiunea a fost organizata cu scopul de a atrage atentia conducatorilor auto asupra necesitatii cuplarii centurii de siguranta. El spune ca folosirea centurii este cel mai simplu, dar si cel mai eficient, mod de a proteja viata si integritatea corporala a soferilor si pasagerilor unitatilor de transport si ca centura de siguranta constituie un factor de prima importanta in ceea ce priveste configuratia dinamicii accidentelor rutiere.

Conform estimarilor, utilizarea centurilor de siguranta de pe locurile din fata salveaza mii de vieti. Neutilizarea centurii de siguranta pe locurile din spate are, in caz de accident, efecte de neimaginat. Pasagerii din fata sunt raniti mortal de catre persoanele care calatoresc pe locurile din spate si care nu si-au cuplat centura de siguranta. Mai mult, in cazul unui accident produs la o viteza mica, cum ar fi 45 km/h, persoanele care nu poarta centura de siguranta pot fi aruncate in afara automobilului cu o forta de 30 de ori mai mare decat greutatea proprie.

In perioada de referinta, agentii de circulatie au depistat si 433 de conducatori auto, inclusiv 84 din capitala si 24 din Balti, care nu aveau centura cuplata. Toti acesti soferi s-au ales cu amenzi de 300 de lei si puncte de penalizare. Totodata, au fost identificati si 264 de „vitezomani ai saptamanii”, inclusiv 84 in Chisinau. Doar in cazul in care contravenientii au achitat amenzile in curs de 72 de ore, ei au fost scutiti de jumatate din suma.

In anul curent, in R. Moldova au fost inregistrate 216 accidente de circulatie in care au murit 28 de persoane, iar 319 s-au ales cu diverse leziuni corporale.

Dupa info-prim.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *