Eveniment

Chirtoaca a făcut dezvăluiri despre vânătoarea din „Pădurea Domnească”

Discursul lui Dorin Chirtoacă prilejuit de comemorarea lui Mihai Eminescu a început cu dezvăluiri despre nefericita vânătoare din rezervația „Pădurea domnească”. Edilul a declarat că în afară de procurorul general Valeriu Zubco, judecătorii Ion Pleșca și Gheorghe Crețu, la vânat mistreți ar fi mers și alți demnitari. Chirtoacă însă nu cunoaște nume. „Lista participanților de fapt a fost mult mai lungă, nu doar cea înregistrată în registru și depusă la Procuratură. Au fost prezenți oameni cu funcții înalte în stat, miniștri și deputați, practic de la toate formațiunile. Din câte am înțeles, de la Partidul Liberal a fost Lupu, șeful Moldsilva”, a spus primarul. 

Pleșca îl contrazice pe Chirtoacă

Președintele Curții de Apel, Ion Pleșca, spune că la vânătoarea din Pădurea Domnească nu au participat deputați și miniștri, așa cum a anunţat ieri primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Pleșca a declarat pentru postul de televiziune PRO TV că la vânătoare ar fi participat doar patru oficiali, al căror nume se cunosc deja, iar „restul erau vânători din Fălești și Nisporeni”.

„Eu îi cunosc doar pe cei nominalizați, nu știu alte nume. Știu doar de Ion Lupu de la „Moldsilva”, Valeriu Zubco, Gheorghe Crețu și eu”, a spus Pleșca. Totodată, el a afirmat că făcea parte dintr-un grup cu Valeriu Zubco, „unde nu a avut loc incidentul”.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *