Moldova

Chirtoacă nu vrea frigăruie în cimitire

„Paştile Blajinilor devine o competiţie sălbatică. Valoarea a devenit nonvaloare, iar oamenii se întrec la pomeni. Am văzut şi rochii de seară, şi fuste scurte. Este o degradare”, a declarat primarul în cadrul şedinţei operative de la Primărie.

Directorul Combinatului Servicii Funerare, Vadim Cojuşneanu, a declarat că oamenii veniţi la cimitire au consumat în exces băuturi alcoolice. Unii au fost agresivi, chiar şi cu poliţia. „Am văzut personal cum poliţiştii au fost bruscaţi şi scuipaţi. Oamenilor le place să parcheze chiar în faţa cimitirului”, a spus Vadim Cojuşneanu, citat de infoprimneo.

Dorin Chirtoacă propune să se facă o slujbă de pomenire pentru toţi cei trecuţi în lumea celor drepţi pentru ca preoţii să nu meargă la fiecare mormânt. „Să facem ca o mesă, cum este în occident. Deci, aştept propuneri pentru îmbunătăţire”, a spus primarul.

Pe 22 şi 23 aprilie, când s-a sărbătorit Paştile Blajinilor, la Cimitirul „Sf. Lazăr” au fost peste 200 mii de oameni. Pe parcursul a două zile de la cimitirul „Sfântul Lazăr” au fost evacuate 60 de tone de gunoi menajer.

Sursa tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *