Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 10:37
Abonamente

Ultima oră 4 Septembrie 2018, ora 08:22

CIFRE PERICULOASE /// Trei din patru ruşi sunt gata să voteze împotriva reformei pensiilor

Marime Font
 
 
 

Trei din patru ruşi, respectiv 77%, sunt gata să voteze împotriva creşterii vârstei de pensionare, potrivit rezultatelor unui sondaj la nivel naţional publicat luni şi citat de agenţia germană de presă dpa, potrivit agerpres.ro.

Doar unul din 10 a declarat că va vota în favoarea reformei sistemului de pensii, promovată de conducerea ţării ca o necesitate pentru menţinerea stabilităţii economice.

Mai mult de jumătate dintre respondenţi (53%) au spus că vor participa la un protest în stradă împotriva creşterii vârstei de pensionare, potrivit anchetei realizate de cel mai mare institut independent de sondare a opiniei publice în Rusia, Centrul Levada.Autoritatea electorală a ţării a declarat săptămâna trecută că cel mai devreme un referendum privind reforma sistemului de pensii ar putea avea loc anul viitor.

„Pregătirea pentru referendum este o procedură destul de lungă şi, chiar dacă s-ar presupune ipotetic că toate formalităţile procedurale sunt întrunite, va fi posibilă desfăşurarea unui referendum doar anul viitor”, a declarat Comisia Electorală Centrală într-un comunicat.

Preşedintele rus Vladimir Putin, în vârstă de 65 de ani, a declarat săptămâna trecută că vârsta de pensionare ar trebui crescută cu cinci ani până la 60 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbaţi.

Rusia se confruntă cu „probleme demografice serioase” făcând şi mai grea povara asupra sistemului de pensii, a spus Putin într-o alocuţiune televizată la nivel naţional.

43% dintre bărbaţii ruşi nu se aşteaptă să ajungă la vârsta de 65 de ani, în condiţiile în care speranţa medie de viaţă în Rusia este de 66 de ani pentru bărbaţi şi 77 pentru femei, potrivit datelor furnizate de Banca Mondială în urmă cu doi ani.

agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md