Astăzi 15 Iulie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:33
Abonamente

Actualitate 21 Aprilie 2020, ora 12:58

Cinci angajaţi ai producătorului de vinuri Purcari au fost testaţi pozitiv cu coronavirus şi spitalizaţi. Toate platformele de producere ale companiei se închid până pe 4 mai

Marime Font

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (simbol bursier WINE) a anunţat marţi că cinci angajaţi ai subsidiarei sale, Vinăria Bostavan, din Republica Moldova, au fost spitalizaţi cu suspiciune de infecţie SARS-CoV-2, fiind testaţi pozitiv la virus în timpul spitalizării pe parcursul weekendului de Paşti, iar toate platformele de producere ale companiei, inclusiv şi această subsidiară, au fost planificate să fie închise pe perioada Sărbătorilor de Paşti până pe 4 mai, relatează News.ro.

Subsidiara este una dintre cele patru platforme de producere ale companiei, contribuind la circa 28% din veniturile companiei în 2019, fiind specializată pe segmentul econom plus.

Vinăria Bostavan este unul dintre liderii industriei viti-vinicole şi unul dintre cei mai cunoscuţi exportatori din Republica Moldova. Bostavan are pieţe de desfacere în peste 25 de ţări precum România, Polonia, Cehia, Ucraina, Rusia, Statele Unite, China, Coreea, Japonia şi altele, fiind lider de export în Europa Centrală şi de Est.

Loading...


„În conformitate cu cerinţele CySEC şi ASF de monitorizare şi evaluare a impactului financiar, precum şi orice alte riscuri şi incertitudini pe care le poate avea evoluţia Covid-19 asupra afacerilor emitenţilor, Purcari Wineries Public Company Limited vine cu o următoare actualizare. Compania doreşte să raporteze că cinci angajaţi ai subsidiarei sale, Vinaria Bostavan, au fost spitalizaţi cu suspiciune de infecţie SARS-CoV-2. Din câte este cunoscut de către management, cinci oameni au fost testaţi pozitiv la virus în timpul spitalizării pe parcursul weekendului de Paşti. Această notificare sumarizează toate faptele cunoscute la moment şi oferă o actualizare a acţiunilor înterprinse”, arată un comunicat transmis marţi de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe 17 aprilie, un angajat a fost spitalizat cu suspiciune de SARS-CoV-2. Angajatul era după o perioadă de carantină ca urmare a revenirii sale dintr-o călătorie personală în Rusia şi nu a lucrat la subsidiară din 1 aprilie.

În urma eforturilor depuse de depistare a contacţilor, patru angajaţi adiţionali au fost spitalizaţi pe 18 şi 19 aprilie. Toţi patru angajaţi au fost la muncă la subsidiară până pe 16 Aprilie.

„Cei cinci angajaţi (doi bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 40 şi 55 ani) locuiesc în două sate din împrejurimile subsidiarei; doi din cei cinci angajaţi locuiesc în aceeaşi gospodărie şi sunt într-o relaţie de rudenie. Trei dintre angajaţi au fost spitalizaţi la centrul regional Covid-19 din Comrat, iar ceilalţi doi la centrul din Cahul. Conform celor mai bune cunoştinţe ale managementului, niciunul din cei cinci angajaţi nu este raportat ca fiind în stare gravă sau critică la momentul acestei notificări”, arată compania.

Managementul companiei şi a subsidiarei precizează că sunt în contact strâns cu autorităţile pentru a susţine acţiunile de depistare a contacţilor şi izolarea oricăror altor cazuri posibile de infectare.

„Pe lângă eforturile de depistarea a contacţilor şi a testărilor întreprinse de autorităţi, compania a coordonat testarea la un laborator privat, contractat de către companie pentru astfel de posibile situaţii la debutul pandemiei, pe ceilalţi angajaţi (şi pe membrii familiilor lor) care sunt cunoscuţi că au fost în contact cu persoanele infectate. Toate platformele de producere ale companiei, inclusiv şi subsidiara, au fost planificate să fie închise pe perioada Sărbătorilor de Paşti până pe 4 mai, deci nu vor fi operaţionale în următoarele două săptămâni”, mai informează compania.

Stoparea activităţii a fost una planificată, fiind o acţiune întreprinsă în fiecare an imediat după Paşti considerând numărul mare de zile libere legale din această perioadă în Moldova (20 aprilie, 27 aprilie şi 1 mai), spun reprezentanţii Purcari.

„Punctele de lucru ale subsidiarei au fost imediat dezinfectate în totalitate; managementul va folosi această perioadă de stopare a activităţii pentru a întreprinde acţiuni suplimentare de dezinfecţie la toate punctele de lucru ale companiei. Activitatea operaţională a tuturor platformelor companiei este planificată a fi reîncepută pe 4 mai, doar după testarea negativă la SARS-CoV-19 a tuturor angajaţilor la laboratorul privat contractat. Compania va continua să respecte protocoalele medicale ale autorităţilor internaţionale şi naţionale pentru a asigura că cele mai înalte standarte de protecţie sunt în vigoare la toate punctele de lucru”, adaugă ei.

De la începutul pandemiei, la toate punctele de lucru ale companiei au fost implementate măsuri stricte de protecţie, inclusiv: măsurarea febrei înaintea de începerea muncii, echipament de protecţie pentru toţi angajaţii de producere, disponibilitate largă a dezinfectanţilor de mâini la toate punctele de lucru, trecerea peste covoraşe cu soluţie de clor pentru curăţirea încălţămintei înainte de începutul schimbului de muncă, reguli de distanţare fizică şi socială între angajaţii la vinării, instructarea regulată a angajaţilor privind aspectele de sănătate şi protecţie etc., precizează societatea.

Toţi angajaţii din oficii au fost transferaţi să lucreze la distanţă începând cu 16 martie.

„Întrucât stoparea activităţii la cele patru platforme de producere până la 4 mai a fost una planificată în avans, compania nu anticipează careva perturbări în livrări. Sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri este prioritatea noastră numărul unu”, a declarat Victor Bostan, fondatorul şi CEO-ul grupului.

Compania are o capitalizare de 392 milioane lei şi a avut în anul 2019 venituri de 199,1 milioane lei, la un profit net de 40,46 milioane lei.

 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Horoscop 15 Iulie 2020, ora: 07:39

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 15 IULIE 2020. Adu lumina în întuneric!

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 15 IULIE 2020. Adu lumina în întuneric!

Pluto din Capricorn face opozitie cu soarele, in mijlocul saptamanii, in mijlocul lunii. Un moment de maxima intensitate de lupta sau fugi, de schimba sau plangi. Esti gata de o abordare cu totul noua? Ai multe planete de partea ta, poti face progrese excelente.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Iulie 2020, ora: 07:27

Bulgaria: Trei răniți în timpul unei manifestații împotriva guvernului

Bulgaria: Trei răniți în timpul unei manifestații împotriva guvernului

Doi polițiști și un protestatar au fost răniți marți la Sofia, în timp ce protestatarii care cer demisia guvernului încercau să intre în clădirea Parlamentului, a spus poliția, potrivit AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 15 Iulie 2020, ora: 07:27

Ajută-l pe actorul Vlad Ciobanu sā învingā boala!

Ajută-l pe actorul Vlad Ciobanu sā învingā boala!

Oameni buni, am decis sa întind o mână de ajutor, prin crearea acestei strângeri de fonduri, familiei actorului (regizorului, profesor de Arta Actorului) Vald Ciobanu sperând în acest fel să facilităm modalitățile de transmitere a banilor pentru cei aflați...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Iulie 2020, ora: 06:11

Spotify Technology şi-a extins serviciul de streaming muzical în Moldova

Spotify Technology şi-a extins serviciul de streaming muzical în Moldova

Spotify Technology şi-a extins serviciul de streaming muzical în Rusia, care este piaţa internaţională cu cel mai rapid ritm de dezvoltare în acest domeniu, şi în alte 12 ţări, în cadrul strategiei de dezvoltare a companiei, după ce anul trecut a intrat în India, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 15 Iulie 2020, ora: 05:56

Mulți dintre cei care au mai mult de 30 de ani, au auzit și știu că „în URSS muzica era interzisă”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Iulie 2020, ora: 05:00

Ce înseamna cand visezi sobolani? Multi oameni visează șobolani asă ca vor să capete un raspuns la întrebarea ce înseamna daca visezi șobolani. Șobolanul reprezintă o varietate de lucruri din viața reală, totul depinzând de scenariul visului. Fiecare situație...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 15 Iulie 2020, ora: 00:45

Sfecla roșie, o mină de aur pentru sănătatea sângelui și a creierului

Sfecla roșie, o mină de aur pentru sănătatea sângelui și a creierului

 Ați poftit o salată de sfeclă roșie și n-ați găsit hrean în piață? Nici nu-i de mirare, încă nu e sezonul. Nu disperați și nu aruncați sfecla! Este una dintre minunile pământului, iar o cură de câteva zile vă poate prelungi viața cu câțiva ani.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 15 Iulie 2020, ora: 00:44

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

 Căldurile ridicate specifice verii sunt o adevărată provocare pentru organismul nostru. Este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cât mai multe legume și mai ales fructe.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 15 Iulie 2020, ora: 00:40

VIDEO / Igor Dodon a trădat interesele Republicii Moldova - colaborează cu separatiștii și Rusia

VIDEO / Igor Dodon a trădat interesele Republicii Moldova - colaborează cu separatiștii și Rusia

Igor Dodon trădează interesele R. Moldova în interese personale.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 14 Iulie 2020, ora: 14:48

Letea, satul în care trăiesc mai mulți cai decât oameni

Letea, satul în care trăiesc mai mulți cai decât oameni

 Letea este unul dintre puținele sate deltaice în care este păstrată arhitectura tradițională. Localitatea parcă este desprinsă din poveștile copilăriei noastre. Casele au tencuială albastră și garduri vopsite cu aceeași culoare, acoperișul locuințelor este din stuf, iar...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 14 Iulie 2020, ora: 14:35

FOTO: 5 locuri pe care să le vezi măcar o dată în viață în Delta Dunării

FOTO: 5 locuri pe care să le vezi măcar o dată în viață în Delta Dunării

 Apele Dunării, care se scurg în Marea Neagră, formează cea mai mare mare și mai bine conservată dintre deltele europene. Delta Dunării găzduiește peste 300 de specii de păsări precum și 45 de specii de pește de apă dulce în numeroasele lacuri și mlaștini ale sale.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 14 Iulie 2020, ora: 12:53

Liviu Ioan Stoiciu: „Am știut de mic istoria adevărată a României. Merg la munte și la mare să mă întâlnesc cu mine însumi”

Liviu Ioan Stoiciu: „Am știut de mic istoria adevărată a României. Merg la munte și la mare să mă întâlnesc cu mine însumi”

Irina Nechit: – Dragă Liviu Ioan Stoiciu (LIS), ce i se întâmplă unui scriitor după ce promite că nu va mai publica nicio carte? LIS: În cazul meu, retras – au trecut aproape trei ani de când am anunțat că nu mai public nici o carte „fiindcă n-am...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 14 Iulie 2020, ora: 12:15

REȚETĂ / Tocăniță din dovleci cu ciuperci

REȚETĂ / Tocăniță din dovleci cu ciuperci

 Ingrediente 1 ceapa 1 ardei gras 1/2 morcov 2 dovlecei tineri 300 gr ciuperci champignon 300 gr rosii pasate sare 1 lingura ulei piper negru macinat 1 foaie de dafin rozmarin uscat 2 catei de usturoi

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 14 Iulie 2020, ora: 11:40

Ambasadorul Ciprului în România a fost găsit MORT în casă

Ambasadorul Ciprului în România a fost găsit MORT în casă

Amabasadorul Ciprului la București a fost găsit mort în locuința sa. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă în care cercetează împrejurările în care a avut loc decesul.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 14 Iulie 2020, ora: 11:36

Medicii trag un semnal de alarmă! Insectele care pun în pericol viața oamenilor s-au înmulțit drastic

Medicii trag un semnal de alarmă! Insectele care pun în pericol viața oamenilor s-au înmulțit drastic

 Medicii trag un semnal de alarmă după ce insectele au început să se înmulțească mult mai rapid din cauza temperaturii ridicate. Din ce în ce mai mulți pacienți spun că au fost mușcați sau că sunt afectați de alergii.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 14 Iulie 2020, ora: 11:31

Soția lui Plahotniuc se judecă în Cipru pentru dreptul de proprietate asupra unui iaht și a unui imobil din Spania

Soția lui Plahotniuc se judecă în Cipru pentru dreptul de proprietate asupra unui iaht și a unui imobil din Spania

 După ce a emis câteva ordine provizorii de înghețare, o instanță din Cipru a respins cererea soției lui Vlad Plahotniuc, Oxana Childescu, de a fi desemnată singura beneficiară a unor venituri din vânzarea unui iaht și a unei proprietăți spaniole. În timpul...

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 14 Iulie 2020, ora: 10:09

Esti COOL şi dacă vorbeşti corect Lecţia practică de gramatică: Trebuise "să aibe"...

Lecţia practică de gramatică: Trebuise "să aibe"... Din editia print

● „să aibe” Prezentatoarea unei emisiuni despre arhitectură şi decoraţiuni interioare a spus: Trebuie să aibe două intrări. De ce nu e corect?

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 14 Iulie 2020, ora: 10:08

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

 Multi oameni sunt preocupati de modul in care ar putea scapa de pungile de sub ochi. Femeile, in special, cheltuie bani si timp pentru a putea ascunde aceste „imperfectiuni”, fara sa se intrebe cum de le-au capatat. Pentru ca exista intotdeauna o cauza a pungilor de sub ochi si,...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 14 Iulie 2020, ora: 10:07

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

 Se știe că Jupiter este stăpânul norocului, în vreme ce Pluto este paznicul bogățiilor subpământene, asociat cu bunăstarea financiară. Scăpați din izolare, oamenii vor avea tendința să cheltuiască mai mult și să se bucure de vacanțe scumpe, iar astrele...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)