Sport

Cinci halterofili moldoveni vor participa la Olimpiada de la Rio de Janeiro

Cine anume va concura urmează să decidă Federația națională de profil. Ea a obținut acest drept după ce selecționata Moldovei s-a situat pe locul 11 la Campionatul Mondial din anul curent de la Houston (SUA) în clasamentul general pe echipe, dat publicității ieri.

Cea mai bună evoluție la turneu a avut-o Alexandru Dudoglo (85 kg), plasat pe locul 9. Coechipierul Iurie Bulat, care a concurat la aceeași categorie, s-a clasat pe locul 13. Iată rezultatele obținute de toți membrii lotului: Alexandru Şpac (77 kg) s-a clasat pe locul 11, Artiom Pipa s-a situat la aceeași categorie de greutate pe locul 13, Serghei Cechir (69 kg) a ocupat locul 15, frații Iurie și Ghenadie Dudoglo, ambii la categoria de greutate de pînă la 62 de kilograme, s-au situat pe locurile 18 și, respectiv, 31, iar Oleg Sîrghi (56 kg) a ocupat locul 24.

Șase dintre aceste cele mai bune rezultate au fost luate în calcul la stabilirea locului final al echipei în clasamentul general.

În top figurează 58 de țări. 24 dintre ele au obținut dreptul să delege sportivi la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

Cel mai bun halterofil moldovean este Tudor Casapu, campion olimpic la Barcelona (1992).

Deja 10 performeri moldoveni au îndeplinit normativele care le permit participarea la Jocurile Olimpice din capitala Braziliei. Conform experților, încă aproximativ zece sportivi vor obține bilete olimpice de acreditare.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *