Economie

Cinci sute milioane dolari investiţii chineze în calitate de prim pas

Potrivit directorului chinez, planurile de investire în Moldova iau în calcul aşezarea ei geografică între CSI şi UE, reprezentând un punct de sprijin între două economii majore cu o importanţă enormă în dezvoltarea economiei mondiale. „Plus la toate, Republica Moldova oferă în practică facilităţi pentru investotorii străini. De aceea, pentru orice investitori cu calităţi de analiză, Moldova va fi atractivă”, a spus Shi Yan Lin.

El apreciază că, în medie, perspectivele de investiţii în Republica Moldova sunt foarte promiţătoare, inclusiv din punct de vedere al securităţii acestora. În acelaşi timp, „în calitate de om de afaceri, aş dori ca politica economică a Republicii Moldova să fie cât mai clară, iar guvernul să fie mai stabil. Aceasta este cheia principală de evaluare a riscului în procesul de investire în Moldova şi principalul criteriu de analiză pentru mulţi investitori”, a afirmat managerul NK Allfriends INT’I Business Consulting Limited.

Rugat să-şi expună impresiile pe care şi le-a formulat despre Moldova şi moldoveni, despre şansele şi capacităţile lor pentru un eventual „salt chinezesc” sub aspect economic şi voinţa de a ajunge să trăiască normal într-un viitor previzibil, la ei acasă, Shi Yan Lin a aspus: „Sincer vorbind, cu încă 5 ani în urmă nu ştiam de existenţa Republicii Moldova. Acum, însă, tot mai mulţi chinezi au aflat despre Moldova. În timpul diferitelor activităţi organizate de ambasada Republicii Moldova în China, am fluat cunoştinţă de anumite lucruri specifice ce ţin de Republica Moldova. Atunci am aflat că eroul din filmul vizionat în copilărie, „Ştefan cel Mare”, este, de fapt, domnitorul Moldovei. Am aflat că un moldovean, Nicolae Milescu Spătaru, în cartea sa „Descrierea Chinei” a prezentat China pentru întreaga lume. Aş dori ca Republica Moldova să poată promova mai mult istoria şi cultura proprie, ca mai muţi oameni să cunoască mai multe despre Moldova. Din câte cunosc, Moldova este deschisă spre cooperare economică externă şi cred că relaţiile economice dintre Moldova şi China vor juca un rol activ în promovarea şi dezvoltarea economică a Moldovei. La rândul său, dezvoltarea economiei va duce la creşterea nivelului de trai şi prosperarea populaţiei”.

Compania „NK Allfriends INT’I Business Consulting Limited” este o platformă de investiţii internaţionale şi unul dintre membrii de bază ai Asociaţiei moldo-chineze de cooperare social-economică.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *