Ultima oră

Cine este Anders Behring Breivik, bărbatul acuzat că a provocat explozia şi atacul armat din Norvegia

Atacatorul este descris de autorităţi drept un extremist de dreapta, iar pe profilul de Facebook şi-a trecut la rubrica religie "creştin" şi la opţiunea politică "conservator", scrie New York Times. Îi place să joace World of Warcraft şi să citească "Prinţul" lui Machiavelli şi "1984" de George Orwell. Potrivit unor informaţii, Breivik ar fi fost mason.

Mai mulţi martori susţin că l-au văzut pe bărbat plimbându-se în locul unde au avut loc exploziile, cu două ore înainte de incidentul de pe insulă. Atacatorul a ajuns pe insulă cu un pistol şi o puşcă automată

Unii martori declară că suspectul de 32 de ani le-ar fi spus adolescenţilor: "Veniţi aici". Alţii spun că l-au auzit zicând că "acesta este doar începutul".

Un ofiţer de pază de pe insula Utoya spune că suspectul s-a deplasat pe insulă într-o dubiţă argintie şi că acesta purta vestă antiglonţ şi avea un pistol şi o puşcă automată.

Anders Behring Breivik a fost arestat chiar pe insula unde a avut loc masacrul. Bărbatul nu are nicio legătură cu islamul, dar încă nu se ştie ce l-
a determinat să recurgă la acest gest. El s-a îmbrăcat în costum de poliţist şi a mers la o întrunire a tinerilor laburişti. Acolo a deschis focul asupra celor prezenţi la întâlnire.

Câţiva supravieţuitori ai măcelului au dus la identificarea criminalului. "Eu şi cu alţi amici ne-am întins pe jos printre cadavre şi ne-am prefăcut că suntem morţi. Îi puteam auzi răsuflarea atacatorului şi îi puteam auzi bocancii când păşea", a fost declaraţia terifiantă a unui martor. El a reuşit să îl identifice pe agresor din imaginile difuzate de televiziunea norvegiană.
 

Sursa: bbc.co.uk/Gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *