Actualitate

Cine este noul direct al companiei de stat Metalferos

Igor Clujba a activat în ultimii trei ani în România, în calitate de administrator al mai multor companii comerciale.

În perioada anilor 2015-2016, Clujba a oferit servicii de management și afaceri pentru compania „Mechel Service Global Group”, iar anterior a deținut funcții de conducere în aceeași instituție.

Înainte de a deține funcțiile de administrație, însă, Clujba a activat în cadrul Poliției. Printre funcțiile deținut în cei 15 ani de activitate se numără: 2010-2011 – Șef al Comisariatului de poliție în transporturi Ungheni, 2008-2009 -șef al Comisariatului de poliție Nisporeni, 2006-2008- comisar adjunct de poliție pentru activitatea operativă Călărași.

Anterior funcția manager general interimar al companiei „Metalferos” a fost deținută de Grigori Mîrza, în vîrstă de 38 de ani, născut în Polonia, dar cetățean al Republicii Moldova.

Potrivit Raportului anual, publicat pe site-ul companiei, în 2018 întreprinderea Metalferos a înregistrat venituri din vânzări de 1,45 miliarde lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 157,2 milioane lei față de anul 2017. Potrivit Mold-street, Majorarea volumului vânzărilor este explicată prin faptul că „în anul 2018 Uzina Metalurgică din Rîbniţa a activat stabil, iar preturile de vânzare au fost relativ mai mari față de anul precedent”.

Profitul net anul trecut a constituit 46,6 milioane lei, cu 3,25 milioane lei mai mult ca în 2017.

Anterior, mai mulți ani politicieni, dar și șefi de Guvern au declarat că Metalferos a fost controlată și spoliată de bani prin managerii puși de către fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *