Ultima oră

Cine este românca UCISĂ de furtună în Austria

Tânăra de doar 19 ani a participat, vinerea trecută, la un festival al pompierilor voluntari în localitatea Hohnhart din nord-vestul Austriei, informează Monitorul de Suceava. Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare s-a transformat într-un coșmar. O furtună puternică a distrus cortul unei berării, în care se aflau aproape 700 de oameni, după cum relatează presa din Austria.

„S-a organizat o sărbătoare, într-un cort, a fost o furtună, un vârtej mare a luat cortul pe sus. Întâmplarea nefericită este că un stâlp metalic a căzut peste ea şi peste un băiat”, a povestit, pentru sursa citată, unul dintre naşii tinerei.
Alexandra Prelucă a avut parte de o moarte violentă. Un stâlp metalic a strivit-o atât pe ea, cât și pe un tânăr de 28 de ani. Amândoi au murit pe loc. Cel puțin alte 40 de persoane au fost rănite, dintre care zece s-au ales cu rănit grave.

Românca ucisă de furtună în Austria făcea voluntariat în momentul în care a avut loc tragedia

Vestea morții Alexandrei Prelucă a căzut ca un trăznet asupra rudelor din Capu Câmpului din Suceava, localitatea natală a tinerei. Potrivit apropiaților, Alexandra a plecat în Austria în 2006, împreună cu părinții.

Tânăra era studentă la o facultate de Medicină şi terminase anul I. În toamnă urma să înceapă al doilea an de studii. Chinuite de durere, rudele spun că Alexandra era implicată, pe perioada vacanței, în acțiuni de voluntariat. Petrecerea organizată din cort avea legătură cu activitățile sale.

„Făcea şi şcoală, şi voluntariat, spunea că mai are şapte zile de muncă şi apoi începe să se pregătească de şcoală, pentru anul II. E cumplit, nici nu pot să cred că s-a petrecut o tragedie atât de mare”, a povestit cu ochii în lacrimi Ana Maria Mihăilă, naşă de botez.
Cel puţin 30 de localnici vor merge la înmormântare, în Austria.

„Foarte multă lume va pleca încolo pentru că părinţii ei au fost nişte oameni foarte săritori. Foarte mulţi oameni din sat care au avut traseu prin Austria au poposit la ei, unde au găsit o gazdă foarte bună, care i-a ajutat cu ce a putut”, a declarat Marcela Elena Bîrsan, primarul comunei Capu Câmpului.

Funeraliile vor avea loc joi, în Austria.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *