Ultima oră

Cine l-a demis pe consulul romn de la Chisinau?

Consulul Romaniei la Chisinau, Ion Nuica, si-a dat luni demisia, dupa ce cotidianul bucurestean „Curentul” a publicat, in editia din 13 iulie, un articol insotit de un material video in care diplomatul e prezentat intretinand relatii sexuale cu o femeie despre care se afirma ca este din RM. Secventele video fiind realizate cu o camera ascunsa, atat imaginea, cat si sunetul sunt de o calitate indoielnica. Totusi, ziarul scrie ca „tanara pare sa faca parte din echipa de lucru a consulatului”. „Ion Nuica discuta cu tanara subiecte care tin de aspectul profesional, fara a fi insa dezvaluite secrete de siguranta nationala”, afirma, intr-un mod tendentios, „Curentul”.

Publicatia mentioneaza, de asemenea, ca, desi nu se cunoaste cine a facut filmul, „maniera realizarii montajului si utilizarea precara a limbii romane tradeaza niste angajati ai SIS-ului moldovenesc care nu au studiat in Romania, desi SIS are destui lucratori cu studii facute la universitatile romanesti”. Mana SIS-ului comunist se face simtita si prin genericul filmului – cu accente politice tipice propagandei regimului de la Chisinau -, prin care se insinueaza ca s-ar acorda „cetatenie si deschide vize in Romania doar celor care il excita spiritual” pe consulul roman. „Priviti si uniti-va, daca doriti”, conchide genericul cu pricina, desfasurat pe fundalul unui Tricolor si avand ca suport sonor Imnul „Desteapta-te, romane!”.

Ieri, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti a declarat ca „astazi, la prima ora, consulul roman la Chisinau si-a dat demisia din anumite motive personale”, iar Ambasada nu a comentat in niciun fel incidentul.

Solicitati sa se pronunte asupra acestui nou incident moldo-roman, izbucnit in plina campanie electorala, mai multi experti din domeniul securitatii ne-au spus ca e mai prejos de demnitatea profesionala a unor servicii speciale sa se ocupe cu asemenea provocari. Totusi, ei nu exclud implicarea SIS-ului lui Resetnicov in crearea „peliculei”, de vreme ce propaganda anti-romaneasca face parte din arsenalul de lupta electorala al Partidului Comunist de guvernamant de la Chisinau. In acest context, ridica semne de intrebare si faptul ca articolul din „Curentul” este semnat de George Roncea, cunoscut, alaturi de fratele sau, Victor, ca fiind prieten apropiat cu actualul vicepremier moldovean responsabil de structurile de forta, liderul pepecedist Iurie Rosca. Asa stand lucrurile, intrebarea „De unde a aparut acest filmulet si cine l-a trimis in Romania?” pare sa nu mai fie atat de complicata…

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *