Astăzi 12 Decembrie 2019, Joi - Ultima actualizare la 11 Decembrie 2019
Abonamente

Politică 14 Aprilie 2017, ora 08:21

Cine sunt decoraţii lui Klaus Iohannis: 72 de distincţii, dintre care 9 cu cel mai mare Ordin

Marime Font

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut mai mult de jumătate din numărul de generali de armată decoraţi de fostul preşedinte Traian Băsescu cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Colan, pe perioada celor două mandate. În 10 ani, Băsescu a acordat 15 distincţii, în timp ce Iohannis a oferit 9. 

Din momentul preluării mandatului, preşedintele Klaus Iohannis a acordat nu mai puţin de nouă distincţii ”Steaua României” în grad de Colan, cea mai înaltă decoraţie a statului român.Pentru această categorie, numărul de decoraţii este cel mai mic, de 25.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României este, în prezent, singurul cetăţean român în viaţă care deţine cea mai înaltă distincţie a statului. Decoraţia a mai fost acordată, post-mortem, şi fostului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române Părintele Teoctist. Cetăţenii străini decoraţi cu ”Steaua României” în grad de Colan sunt, majoritatea, şefi de state. Astfel, de-a lungul timpului, au primit această înaltă decoraţie fostul preşedinte francez Jacques Chirac, fostul preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, fostul preşedinte al SUA George W. Bush, preşedintele Republicii Azerbaijan Ilham Aliyev şi şi Regina Elisabeta a IIa.


Traian Băsescu a acordat, în decursul a 10 ani, în cele două mandate ale sale, 15 astfel de decoraţii. Preşedintele Klaus Iohannis a dat, la rândul său, în doi ani şi jumătate, nouă distincţii de acest fel pentru: Pietro Parolin, secretar de stat al Papei Francisc, Anibal Cavaco Silva, preşedintele Portugaliei, Dalia Grybauskaite, preşedintele Lituaniei, Sergio Mattarella, preşedinte al Italiei, Rosen Plevneliev, fost preşedinte al Bulgariei, Joachim Gauck, fost preşedinte al Germaniei, Andrzej Duda, preşedintele Poloniei, Francois Hollande, preşedintele Franţei. fostul preşedinte moldovean Nicolae Timofti şi Andrej Kiska, preşedintele Slovaciei.

Şi numărul de colonei este proporţional mai mare în administraţia condusă de Iohannis. Astfel, dacă Traian Băsescu a decorat cu ”Steaua României” în grad de Ofiţer, care este asimilat gradului de colonel, 39 de persone, Klaus Iohannis, a acordat în doi ani şi jumătate 15 astfel de decoraţii. Gradul ”Ofiţer” are un total de 1000 de decoraţii, dintre care 800 pentru civili şi 200 pentru militari. 249 de astfel de titluri au fost acordate din 1999 până în prezent. Pe listă se numără preşedintele Curţii de Conturi Nicolae Văcăroiu, fostul ministru al Externelor Cristian Diaconescu, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe Mihai Răzvan Ungureanu, dar şi 80 de oficiali străini.

Klaus Iohannis i-a decorat cu acest Ordin pe actorul Florin Piersic şi în 2017 pe politicianul Mircea Ionescu-Quintus.

În ceea ce priveşte decoraţiile din categoriile Comandor, Mare Ofiţer şi Mare Stea, lucrurile stau exact invers. În total, pentru aceste trei categorii, Traian Băsescu a dat 171 de decoraţii, în timp ce Klaus Iohannis doar 17.

Pentru gradul de Cavaler, Traian Băsescu a acordat 91 de decoraţii în cele două mandate, iar Klaus Iohannis a decorat 31 de persoane în cei doi ani şi jumătate.

În total, pot fi acordate 3.650 de decoraţii din Ordinul Naţional ”Steaua României”, iar locurile sunt însă vacantate prin deces sau prin avansarea la un alt grad.

Pentru gradul ”Cavaler” sunt alocate 2.000, dintre care 1.600 pentru civili şi 400 pentru militari. Mai bine de un sfert dintre decoraţiile din această categorie, adică 578, au fost deja atribuite. Pe lista cavalerilor se află, între alţii, actriţa Stela Popescu, antrenorul de fotbal Mircea Lucescu, regizorul Cristian Mungiu,ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu, dar şi nume grele din justiţie, precum şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României Augustin Zegrean.

Pe aceeaşi listă se află şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a fost decorat cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler pe vremea când era primar al Sibiului, în 2007, de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Devenit preşedinte, Iohannis i-a făcut cavaleri pe fostul său consilier, Dan Mihalche, actual ambasador în Marea Britanie, pe istoricul Neagu Djuvara sau, anul acesta, pe Cristian Ţopescu şi Ion Caramitru

Pentru categoria ”Comandor”, 400, dintre care 320 pentru civili şi 80 pentru militari. Până în prezent, 189 de persoane au primit această decoraţie, printre care şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Marcel Opriş, directorul SPP Lucian Pahonţu, afaceristul Ion Ţiriac şi fostul şef SRI George Maior.

Iohnnis l-a adus în această categorie şi pe Ilie Năstase.

Gradul ”Mare ofiţer” are un total de 150 de decoraţii, 120 fiind pentru civili şi 30 pentru militari. Între cei care au primit această decoraţie se numără generalul Dumitru Prunariu, medicul Şerban Brădişteanu, fostul director SRI Costin Georgescu, antrenorii echipei feminine de gimnastică Octavian Bellu şi Mariana Bitang şi fostul secretar de stat american Colin Powell. Iohannis a dat şapte decoraţii de acest fel.

Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de ”Mare Cruce” are la dispoziţie 60 pentru civili şi 15 pentru militari. Această decoraţie a statului roman a fost primită, între alţii, de actorul Radu Beligan, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Părintele Daniel, fostul premier Adrian Năstase, fostul premier italian Silvio Berlusconi, fostul secretar general NATO Anders Fogh Rasmussen. Cel mai recent, în această categorie a intrat şi prinţul Charles de Wales, cu ocazia vizitei oficiale în România din luna martie.

”Decoraţiile au caracter simbolic. În Legea nr. 29/2000 privind Sistemul Naţional de Decoraţii al României, republicată, nu sunt prevăzute drepturi materiale pentru cei decoraţi. Membrii români ai ordinelor naţionale „Steaua României”, „Serviciul Credincios” şi „Pentru Merit” primesc onoruri militare în cadrul ceremoniei de înmormântare/incinerare. În Capitolul IX al actului normativ amintit sunt prevăzute şi alte drepturi, acestea având îndeosebi caracter protocolar”, precizează Administraţia Prezidenţială, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

Cavalerii ordinelor sunt invitaţi să participe la manifestaţiile publice prilejuite de Ziua Naţională a României sau la diverse alte aniversări şi comemorări, asigurându-li-se de către organizatori locuri de onoare. Prefecturile şi primăriile trebuie să aibă în vedere invitarea cu precădere a persoanelor decorate, domiciliate în raza lor de competenţă, la diverse manifestări comemorative, culturale, ştiinţifice sau sportive, pe care le organizează cu diferite ocazii.

Cavalerii Mari Ofiţeri, Mari Cruci şi Colan ai Ordinului Steaua României şi cavalerii Mari Cruci ai ordinelor Serviciul Credincios şi Pentru Merit sunt invitaţi, prin grija Cancelariei Ordinelor, la recepţiile oferite de Preşedintele României cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Nou. De asemenea, pot fi invitaţi să participe şi la alte recepţii sau manifestări organizate de Administraţia prezidenţială şi de Parlament.

Cavalerii ordinelor naţionale beneficiază şi de un loc special pentru înmormântare, gratuit, în localitatea în care îşi au reşedinţa. Costul parcelelor respective va fi suportat din bugetele primăriilor, iar locurile de veci vor fi puse la dispoziţia moştenitorilor. Iar cu ocazia unor sărbători naţionale şi religioase, autorităţile locale organizează ceremonii la mormintele cavalerilor.

Calitatea de membru al unui ordin se poate pierde în urma condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa privativă de libertate sau pentru fapte dezonorante care aduc prejudicii morale membrilor ordinului. Judecarea faptelor ”dezonorante” se face de către un consiliu de onoare, constituit pentru fiecare ordin în parte.

În luna martie a anului trecut, preşedintele Klaus Iohannis, a semnat un decret de retragere a decoraţiei europarlamentarului Laszlo Tokes, declarând la acel moment că cel care primeşte o astfel de distincţie trebuie să respecte Constituţia României.
În luna martie a acestui an, preşedintele i-a retras decoraţia fostului director CFR Mihai Necolaiciuc, pe care acesta o dobândise pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, după ce acesta a fost condamnat definitiv cu executare în luna noiembrie a anului trecut.

Fiecare decoraţie în parte este însă echivalentul unui grad militar, astfel:

Ordinul Steaua României:
— gradul de Cavaler al ordinului este asimilat gradului de căpitan
— gradul de Ofiţer al ordinului este asimilat gradului de colonel
— gradul de Comandor al ordinului este asimilat gradului de general de brigadă, general de flotilă aeriană sau contraamiral
— gradul de Mare Ofiţer al ordinului este asimilat gradului de general de divizie, general de divizie aeriană sau viceamiral
— gradul de Mare Cruce al ordinului este asimilat gradului de general de corp de armată, general comandor de aviaţie sauviceamiral comandor
— gradul de Colan al ordinului este asimilat gradului de general de armată, general inspector de aviaţie sau amiral

Ordinul Serviciul Credincios:
— gradul de Cavaler al ordinului este asimilat gradului de locotenent
— gradul de Ofiţer al ordinului este asimilat gradului de căpitan
— gradul de Comandor al ordinului este asimilat gradului de colonel.
— gradul de Mare Ofiţer al ordinului este asimilat gradului de general de brigadă, general de flotilă aeriană sau contraamiral
— gradul de Mare Cruce al ordinului este asimilat gradului de general de divizie, general de divizie aeriană sau viceamiral

Ordinul Pentru Merit:
— gradul de Cavaler al ordinului este asimilat gradului de sublocotenent
— gradul de Ofiţer al ordinului este asimilat gradului de căpitan
— gradul de Comandor al ordinului este asimilat gradului de maior
— gradul de Mare Ofiţer al ordinului este asimilat gradului de colonel
— gradul de Mare Cruce al ordinului este asimilat gradului de general de brigadă, general de flotilă aeriană sau contraamiral

”Propunerile pentru decorare cu ordine naţionale trebuie să fie temeinic motivate, iar esenţa acestor motivaţii se va înscrie în brevetele care însoţesc însemnele”, precizează textul Legii 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României. Totodată, legea spune că ” cetăţenii străini nu sunt supuşi regulilor de acordare stabilite pentru cetăţenii români”.

Propunerile de decorare se fac de către preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru Preşedintele României, prim-ministru, senatori şi deputaţi. Preşedintele României poate să confere decoraţii şi din propria iniţiativă, în proporţie de 1% din numărul total stabilit prin lege pentru fiecare grad sau clasă a fiecărei decoraţii, cu excepţia gradelor de Mare Ofiţer, Mare Cruce şi Colan, se mai arată în textul legii.

Cel mai frecvent sunt acordate decoraţii din Ordinul Naţional ”Steaua României”.

sursa: mediafax.ro

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Ultima oră 11 Decembrie 2019, ora: 16:52

Chicu: Atragerea investițiilor în modernizarea țării și crearea locurilor de muncă este o prioritate pentru Executiv

Chicu: Atragerea investițiilor în modernizarea țării și crearea locurilor de muncă este o prioritate pentru Executiv

Atragerea investițiilor în modernizarea țării și crearea locurilor de muncă este o prioritate pentru Executiv. Premierul Ion Chicu a asigurat că investitorii vor fi susținuți la toate etapele de creare și gestionare a afacerilor. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 14:45

Confruntare in cazul Caracal. Motivul pentru care Gheorghe Dinca a fost scos din arest

Confruntare in cazul Caracal. Motivul pentru care Gheorghe Dinca a fost scos din arest

Gheorghe Dinca, principalul suspect in cazul Caracal, a fost scos miercuri din arest si dus la DIICOT, unde este posibil sa fie confruntat cu Stefan Risipiceanu, retinut sub acuzatia ca a agresat-o sexual pe Luiza Melencu. Avocatul Claudiu Lascoschi a declarat ca Dinca ar fi de acord sa fie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 14:40

Crimă de la Cărpineni: Bărbatul care și-a împușcat mortal fiul vitreg de 18 ani, pe banca acuzaților

Crimă de la Cărpineni: Bărbatul care și-a împușcat mortal fiul vitreg de 18 ani, pe banca acuzaților

Bărbatul care și-ar fi ucis fiul vitreg, la beție, urmează să compară în fața magistraților de la Hâncești. Procurorii au solicitat pentru inculpatul de 45 de ani cea mai aspră pedeapsă. Astfel, dacă vina bărbatului va fi demonstrată, el riscă până la 20 de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 14:36

Festivalul Urâților adună în Italia mii de participanți din toată lumea. Ce trebuie să faci ca să participi

Festivalul Urâților adună în Italia mii de participanți din toată lumea. Ce trebuie să faci ca să participi

Ascuns într-o vale între Munții Apenini și Marea Adriatică, în centrul Italiei, Piobbico este un orășel medieval arătos, plin de clădiri de piatră înconjurate de păduri. Dar în ciuda peisajelor pitorești, Piobbico este faimos pentru urâțenie. A...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 14:33

Tesla va construi o fabrică de 4 miliarde de euro în Europa

Tesla va construi o fabrică de 4 miliarde de euro în Europa

Tesla intenționează să construiască 500.000 de mașini pe an în noua sa fabrică, pe care o va ridica la marginea Berlinului, informează Automotive News Europe,care citează publicația Bild. Fabrica Tesla va crea 10.000 de locuri de muncă, potrivit Bild, iar terenul pe care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 12:09

Ultima oră// Fisuri periculoase pe un pod din Capitală

Ultima oră// Fisuri periculoase pe un pod din Capitală

Situaţia privind starea podurilor din Chișinău nu mai este o noutate. Multe dintre acestea necesită reparații capitale urgente. Prioritare pentru reabilitare sunt podurile de pe arterele Mihai Viteazul, Ismail și Grigore Vieru construite în urmă cu 40 ani sau mai mult.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 12:05

Accident grav în Chișinău. Pompierii și ambulanța la fața locului/ FOTO

Accident grav în Chișinău. Pompierii și ambulanța la fața locului/ FOTO

Accident grav în Chișinău. Pompierii și ambulanța la fața locului. Totul s-a întâmplat recent pe strada Miron Costin.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 11:05

Florin Călinescu îl mitraliază pe Klaus Iohannis: Mă obligaţi ca gladiator să intru în arenă

Florin Călinescu îl mitraliază pe Klaus Iohannis: Mă obligaţi ca gladiator să intru în arenă Din editia print

Florin Călinescu, celebru om de televiziune şi, mai recent, politician, este foarte dur la adresa preşedintelui Iohannis, căruia nu i-a acordat decât două săptămâni în care să vadă cum are de gând să-şi înceapă noul mandat la Palatul Cotroceni.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 10:35

Berlinul a decretat stare de urgenţă climatică

Berlinul a decretat stare de urgenţă climatică

Senatul Berlinului a decretat marţi "stare de urgenţă climatică" pentru capitala Germaniei, deschizând astfel calea spre noi eforturi de a acţiona în vederea combaterii efectelor generate de schimbările climatice, informează DPA. "Am scos în evidenţă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 10:10

De nebănuit! Adevărul despre untura de porc pe care nimeni nu îl spune

De nebănuit! Adevărul despre untura de porc pe care nimeni nu îl spune

Grăsimile animale au fost dintotdeauna criticate şi combătute de mare parte din nutriţioniştii care se aflau în căutarea dietei şi stilului de viaţă perfect. Cu toate astea, untura are proprietăţi benefice nebănuite şi este unul din cele mai sănătoate produse din casele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 10:07

Un bărbat care a întârziat câteva ore la propria nuntă și-a găsit mireasa măritată cu altul

Un bărbat care a întârziat câteva ore la propria nuntă și-a găsit mireasa măritată cu altul

Un bărbat care a întârziat câteva ore la propria nuntă a constatat că, în acest timp, femeia cu care urma să-și petreacă restul zilelor își găsise deja un alt partener. Mirele a ajuns cu câteva ore întârziere la ceremonia programată...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 10:04

Lansare aniversară: ,,Nicolae Osmochescu: Biobibliografie,,

Lansare aniversară: ,,Nicolae Osmochescu: Biobibliografie,,

Lucrarea a fost realizată cu ocazia aniversării a 75-a a doctorului în drept Nicolae Osmochescu – personalitate de notorietate a jurisprudenței naționale, promotor, prin forța propriului exemplu al Adevărului și Dreptății ca valori supreme, iar știința juridică ca mod de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 09:35

Summit la Paris: Kievul regretă că a obținut puține rezultate, Moscova – mulțumită

Summit la Paris: Kievul regretă că a obținut puține rezultate, Moscova – mulțumită

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat luni summitul de la Paris privind Ucraina drept un ”pas important” spre o dezescaladare şi ”fără îndoială” o dezgheţare, adăugând că ”Rusia va face tot ce depinde de ea pentru încetarea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 09:25

VIDEO// Atac armat în Jersey City. Presă: Cel puțin șase oameni au murit, inclusiv doi atacatori

VIDEO// Atac armat în Jersey City. Presă: Cel puțin șase oameni au murit, inclusiv doi atacatori

Cel puţin patru persoane au fost ucise în incidentul armat produs marţi după-amiază în Jersey City, în statul american New Jersey, afirmă surse citate de postul NBC New York, confirmând şi moartea a doi suspecţi. Ar fi vorba despre traficanți de droguri care au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 09:18

Pericolul unor noi erupţii vulcanice pe insula morţii din Noua Zeelandă împiedică recuperarea cadavrelor rămase acolo

Pericolul unor noi erupţii vulcanice pe insula morţii din Noua Zeelandă împiedică recuperarea cadavrelor rămase acolo

Trepidaţiile din ce în ce mai puternice resimţite pe o insulă vulcanică din Noua Zeelandă au împiedicat eforturile autorităților de a recupera cadavrele a opt persoane care se pare că au rămas pe insulă, la două zile după erupţia care a surprins zeci de turiști, potrivit...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 09:15

Un influencer de pe rețelele de socializare a primit 14 ani de închisoare după ce a vrut să obțină un site cu forța

Un influencer de pe rețelele de socializare a primit 14 ani de închisoare după ce a vrut să obțină un site cu forța

Un influencer de pe rețelele de socializare a fost condamnat la 14 ani de închisoare după ce a plănuit să preia controlul asupra unui site cu forța, informează CNN. Rossi Lothario Adams, de 27 de ani, din Cedar Rapids, Iowa, a fost acuzat și găsit vinovat de conspirație pentru a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 09:11

A tăiat găina, dar ce a găsit înăuntru i-a adus o avere, peste noapte! Comoara fabuloasă

A tăiat găina, dar ce a găsit înăuntru i-a adus o avere, peste noapte! Comoara fabuloasă

După ce a tăiat o găină care nu făcuse niciun ou în 5 ani, nu mică i-a fost mirarea să găsească înăuntru o bilă de mărimea unei mingi de tenis, care ar putea să-i aducă femeii bani frumoși. Cam 350.000 de dolari! Știind că se apropie o reuniune de familie, Du...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 09:06

Primul avion electric a fost testat cu succes în Canada

Primul avion electric a fost testat cu succes în Canada

 Primul avion complet electric din lume a efectuat un test de zbor deasupra orașului canadian Vancouver, zburând timp de 15 minute. „Zborul dovedește că aviația comercială în formă electrică este plauzibilă”, a spus Roei Ganzarski, directorul companiei de...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 11 Decembrie 2019, ora: 08:58

Cum vrea să SCHIMBE Uniunea Europeană regulile de ACCEPTARE a unor noi membri, după ce negocierile de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord au fost blocate

Cum vrea să SCHIMBE Uniunea Europeană regulile de ACCEPTARE a unor noi membri, după ce negocierile de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord au fost blocate

Uniunea Europeană a anunţat că în luna ianuarie va propune o nouă procedură pentru acceptarea de noi membri, răspunzând astfel opoziţiei exprimate de Franţa faţă de lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, transmite dpa, citată de Agerpres.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 08:52

Reacția lui Adrian Năstase după ce președintele Iohannis a anunțat că-i retrage decorația

Reacția lui Adrian Năstase după ce președintele Iohannis a anunțat că-i retrage decorația

Fostul premier Adrian Năstase a reacționat, marți seară, pe blogul său, la informația că președintele Klaus Iohannis va retrage decorațiile tuturor persoanelor condamnate, inclusiv lui. „Gestul său meschin de astăzi nu prevestește nimic bun”, scrie fostul lider PSD,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 08:50

Statele Unite ameninţă Rusia cu o ripostă în cazul ingerinţelor electorale

Statele Unite ameninţă Rusia cu o ripostă în cazul ingerinţelor electorale

Statele Unite vor riposta în cazul în care Rusia ori altă ţară vor interveni în scrutinul prezidenţial american, i-a transmis marţi seară secretarul de Stat Mike Pompeo lui Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, potrivit Mediafax. „Dacă Rusia ori vreun alt...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 08:46

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, „Red Union Fenosa" anunţă că miercuri, 11 decembrie, vor avea loc lucrări programate

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, „Red Union Fenosa" anunţă că miercuri, 11 decembrie, vor avea loc lucrări programate

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S. „Red Union Fenosa" S.A. anunţă că miercuri, 11 decembrie 2019, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 Decembrie 2019, ora: 08:37

Prim-ministrul Chicu cheamă președinții de raioane la conlucrare eficientă în soluționarea problemelor țării

Prim-ministrul Chicu cheamă președinții de raioane la conlucrare eficientă în soluționarea problemelor țării

Premierul Ion Chicu a felicitat conducătorii administrațiilor publice locale nou-aleși pentru rezultatele obținute la scrutinul din 20 octombrie. Declarația a avut loc astăzi, la ședința comună a membrilor Guvernului cu președinții de raioane și primarii orașelor Chișinău și...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)