Actualitate

Cine sunt persoanele vizate? Năstase se laudă că Procuratura a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat

Astfel, fiind constatate erori de fapt şi de drept la emiterea ordonanţei de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul Procuror Genaral – interimar, Igor Popa din 23 iulie 2019, astăzi, aceasta a fost anulată.

Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept, iar Procuratura va informa despre evoluţia investigaţiilor pe acest caz.

Andrei Năstase: „Am spus că nu mă las! Iar încăpățânarea mea a dat roade: noul Procuror general interimar tocmai a dat curs cererii mele și a anulat ordonanța de refuz în pornirea urmării penale pe faptul uzurpării puterii de stat a predecesorului său!
Denunțul meu va fi așadar examinat de Procuratură! Cei vinovați de această crimă gravă – cea mai gravă dintre toate – trebuie să fie trași la răspundere! Voi lupta până la capăt și voi furniza Procuraturii toate informațiile necesare pentru bunul mers al anchetei!„

Atmintim că în denunțul depus de Năstase la PG sunt vizați cei șase ex-judecători la CC: Poalelungi, Apolschi, Reșetnicov, Gurin, Băieșu și Zaporojan dar și fostul lider al democraților Vlad Plahotniuc.

Dumitru Robu, procurorul general interimar este FINUL de cununie al unei procurore anchetate penal, CUMĂTRĂ cu Andrei Năstase (zdg.md)

Sursa: procuratura.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *