Sport

Clubul Expres a consemnat Ziua Mondiala Olimpica

Conform unei traditii bine inradacinate in istoria sportului mondial, pe tot parcursul lunii iunie se desfasoara evenimente cu participari impresionante ale amatorilor, dedicate Zilei Mondiale Olimpice. Aceasta sarbatoare este consemnata anual, la 23 iunie, si lumea sportiva din republica noastra a participat cu mult entuziasm la promovarea miscarii olimpice.

Cu un deosebit interes se implica in buna desfasurare a evenimentelor respective si membrii Clubului amatorilor de alergari „Expres” al Cailor Ferate din Moldova (CFM). Conform programului competitional al clubului, duminica s-a desfasurat o cursa de alergari dintre Mereni si Anenii Noi, pe o distanta de 18 kilometri. In aceasta aventura atletica s-au implicat aproximativ 30 de alergatori din mai multe localitati ale republicii.

Presedintele Clubului „Expres”, Ion Babara (purtatorul facliei olimpice din imagine), a remarcat pentru TIMPUL ca in coloana de alergatori au fost prezenti sportivi de diferite varste incepand cu 12 ani. Cel mai respectabil participant care a parcurs distanta de la Mereni pana la Anenii Noi a fost Mihail Bulgaru (74 de ani). Sexul slab, de asemenea, a fost prezent in cadrul cursei, una din cele mai cunoscute alergatoare fiind Tatiana Velixar, campioana de maraton a statelor balcanice, a Suediei si Danemarcei, la categoria veterani.

La buna organizare a cursei a contribuit activ Victor Bogovic, sef-adjunct al Directiei tineret si sport din raionul Anenii Noi.
Clubul amatorilor de alergari „Expres” al CFM activeaza deja de 21 de ani si are peste 70 de membri. El a fost infiintat si condus de regretatul antrenor Leonid Cucer, iar dupa trecerea acestuia in nefiinta presedinte a devenit Ion Babara.

FOTO: Nicolae Buciatchi

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *