UE / Nato

Comisia Europeană avertizează state membre privind încălcarea limitelor de poluare atmosferică

Executivul comunitar face referire la faptul că limitele au fost depășite în mod repetat în 16 zone din Regatul Unit printre care se numără Londra, Birmingham, Leeds și Glasgow.

Germania, Franța, Spania și Italia au fost de asemenea avertizate în ce privește nivelurile de dioxid de azot.

Comisia a indicat că în cazul în care aceste țări nu adoptă măsuri concrete în următoarele două luni chestiunea va fi înaintată Curții Europene de Justiție.

Dioxidul de azot provine de la surse de poluare care includ fabrici și autoturisme, în special motoarele care funcționează cu motorină.

Potrivit Comisiei Europene, 400.000 de persoane mor anual prematur la nivelul Uniunii Europene ca urmare a calității proaste a aerului, iar milioane de persoane suferă de maladii respiratorii și cardiovasculare.

Potrivit legislației comunitare, când limitele poluării atmosferice sunt încălcate statele membre sunt obligate să pună în aplicare planuri prin care să reducă nivelul poluării atmosferice.

Întrebat dacă Marea Britanie trebuie să respecte aceste prevederi chiar și după Brexit, purtătorul de cuvânt al Comisei Europene Alexander Winterstein a declarat: ”atât timp cât Marea Britanie este stat membru al Uniunii Europene, drepturile și obligațiile i se aplică”. ”Legislația comunitară se aplică în integralitate”, potrivit lui Winterstein, conform BBC News.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *