Afaceri

Compania „Dufremol”, îngrijorată de acuzaţiile „Le bridge corporation limited”

Astfel, compania menţionează că ÎCS „Le bridge corporation limited” SRL a câştigat fraudulos tanderul organizat de către Guvern în anul 2008, cu privire la crearea reţelei de magazine „duty free”, în punctele de trecere a frontierei de stat, în condiţiile în care cerinţa de a avea o experienţă de cel puţin cinci ani în acest domeniu nu a fost respectată, fapt confirmat ulterior şi de instanţa judecătorească.

Respectiv, ÎCS „Le bridge corporation limited” SRL, prin elemente de raider, în lipsa prevederilor legale, a înlăturat orice alt potenţial concurent doritor să desfăşoare activitatea „duty free” în posturile vamale.

De asemenea, „Le bridge corporation limited” a determinat Serviciul Vamal, prin instrumente administrative, să încheie un Memorandum neprevăzut nicăieri în legislaţie, în care s-a înscris dreptul exclusiv al „Le Bridge corporation limited” de a activa în posturile vamale câştigate, contrar oricărei prevederi existente în legislaţia anti-monopol a RM.

În concluzie, compania „Dufremol” SRL consideră că, prin asemenea acţiuni, ÎCS „Le bridge corporation limited” SRL a sfidat Acordul cu privire la protejarea reciprocă a investiţiilor dintre RM şi Franţa, care în niciun caz nu prevede protejarea acţiunilor denigratoare şi pline de escrocherii asupra businessului autohton, încălcând totodată legislaţia privind drepturile egale ale persoanelor juridice, precum şi legislaţia naţională cu privire la protecţia concurenţei.

De asemenea, deşi compania „Dufremol” a fost declarată câştigător al tanderului menţionat mai sus, ÎCS „Le bridge corporation limited” SRL continuă să funcţioneze nestingherit în punctele de trecere a frontierei, unde, anterior, a fost declarat câştigător fraudulos.

Un alt aspect îngrijorător este că Serviciul Vamal şi Camera de Licenţiere nu îndeplinesc deciziile judecătoreşti, care au obligat încetarea licenţei şi abrogarea contractelor de arendă. Respectiv, în această situaţie, anume compania „Dufremol” SRL trebuie să înainteze pretenţii financiare despre prejudiciul cauzat şi veniturile ratate. Astfel, afirmaţiile avocatului ÎCS „Le bridge corporation limited” SRL, potrivit cărora magazinele nu activează, fiind cerute suplimentar şi sume fabuloase de despăgubiri a venitului ratat sunt lipsite de sens.

Ministerul Justiţiei propune o soluţionare amiabilă a cazului

Chiar şi în aceste condiţii, Oleg Efrim, ministrul Justiţiei, a declarat, în cadrul unei conferinţe, că este dispus spre soluţionarea amiabilă a cazului iniţiat de compania ÎCS „Le Bridge Corporation Limited” SRL la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Totodată, Efrim a precizat că, în ceea ce priveşte litigiul iniţiat de această companie la Centrul Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Investiţionale (CIRDI), unde compania reclamantă pretinde despăgubiri în valoare de 50 de milioane de euro, ministerul va organiza un concurs pentru selectarea unei companii naţionale sau internaţionale de asistenţă juridică, care va reprezenta interesele Guvernului RM în faţa arbitrajului internaţional.

Săptămâna trecută, reprezentantul şi avocatul companiei ÎCS „Le Bridge Corporation Limited” SRL, Ion Păduraru, a adus în vizorul opiniei publice problemele cu care se confruntă întreprinderea, exprimându-şi intenţia de a apela la o instanţă internaţională pentru soluţionarea diferendului existent. Avocatul companiei a pus sub semnul întrebării legalitatea şi corectitudinea hotărârilor adoptate de instanţele de judecată în cauzele în care a reprezentat interesele ÎCS „Le Bridge Corporation Limited” SRL.

De cealaltă parte, Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a remarcat că hotărârile judecătoreşti, care sunt defavorabile companiei sus-menţionate, au fost adoptate în conformitate cu legea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *