Actualitate

Compania „Teleradio-Moldova” ar putea reveni sub control parlamentar, iar actuala conducere ar putea fi demisă

Membrii Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat astăzi un proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, care are drept scop întoarcerea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media.

Potrivit autorilor inițiativei, un drup de deputați PAS, obiectivul acestei propuneri legislative este de a responsabiliza furnizorul public național, Compania „Teleradio-Moldova”.

O altă prevedere a proiectului de lege este revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de Supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA).

Totodată, se propune ca membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate. În document mai este stipulat că mandatul actualilor membri ai Consiliului de supraveghere, al directorului general al Companiei „Teleradio-Moldova” și al directorilor generali adjuncți să înceteze la data intrării în vigoare a proiectului de lege. Vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, deputata socialistă Adela Răileanu, a declarat că modificările propuse de deputații PAS la Codul Serviciilor Media Audiovizuale al Republicii Moldova ar atenta la „independența” Consiliului Audiovizualului și ar institui un „control politic” asupra instituției publice „Teleradio-Moldova”.

„Aceste modificări contravin tuturor expertizelor și recomandărilor internaționale care au stat la baza adoptării Codului actual. Contravin direct Constituției, afectează libera exprimare și vin să impună cenzura”, s-a revoltat reprezentanta partidului care a pierdut alegerile parlamentare. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *