Moldova

Competiţia la tir practic cu trei tipuri de arme va avea loc pe data de 24 decembrie la Chişinău

În cadrul acestei competiţii, peste 30 de sportivi, vor participa la probe de trageri practice cu pistol, carabină şi armă cu ţeavă lisă. Competiţia de sâmbătă va fi organizată cu suportul partenerului oficial al Biroului regional IPSC Moldova, Întreprinderea de Stat “Cartuş”.

Competiţia va dura de la ora 10.00 până la ora 16.00. Sportivii vor trebui să-şi demonstreze măiestria în patru probe: tir combinat pistol şi carabină, pistol şi armă cu ţeavă lisă, carabină şi armă cu ţeavă lisă şi, ultima, armă cu ţeavă lisă, carabină şi pistol. Cei mai buni vor primi premii de valoare din partea întreprinderii de stat “Cartuş”.

În anul 2011, biroul regional IPSC din Moldova a organizat 19 competiţii de tir practic cu pistol, carabină şi arme cu ţeavă lis, înclusiv “Campionatul Moldovei 2011, ediţia a cincea” (probă pistol), “Primul campionat al Moldovei la arme cu ţeavă lisă”, “Cupa forţelor speciale 2011” şi alte competiţii.

În 2006, la Adunarea Generală a CITP (Kavala, Grecia), s-a luat decizia de a include Republica Moldova în Confederaţia Internaţională de Tir Practic, iar în 2007, la Adunarea Generală CITP (Cheval, Franţa), R. Moldova este aprobată în calitate de Birou Regional CITP. În această perioadă, biroul regional de IPSC în Republica Moldova a organizat mai mult de 80 de competiţii de tir practic, inclusiv şapte campionate deschise a Republicii Moldova, atât meciuri pentru membrii şi fanii tirului practic, cât şi specializate închise pentru personalul din unităţile speciale ale Republicii Moldova. La aceste concursuri au participat peste 400 de sportivi. În acelaşi timp, campionii moldoveni au participat la concursuri internaţionale în Republica Cehă, Bulgaria, Suedia, Ucraina, Lituania şi Estonia.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *