Actualitate

Condiţii deplorabile la spitalul din Străşeni, unde sunt trataţi bolnavii de COVID. Intrarea se face prin toaletă şi baie

Condiţii deplorabile la spitalul din Străşeni, unde sunt trataţi bolnavii de COVID-19. Intrarea în saloane se face prin toaletă şi baie, unde normele igienice nu prea sunt respectate. Mărturiile au fost făcute de o pacientă recent externată. Directoarea instituţiei medicale, Ioana Şoimu, ne-a spus că admite existenţa unor probleme, însă nu le poate rezolva, deoarece muncitorii refuză să lucreze într-un spital pentru bolnavii de COVID-19.

"Ca să intrăm în salon mai întâi se intră direct în veceu, apă nu-i, nu curge robinetul, avem o cadă "frumoasă", avem căldăruşa, unde luăm apă în căldăruşa şi turnăm în veceu", a spus pacienta.

Autoarea imaginilor spune că în spital nu funcţionează sistemul de canalizare. Toaleta s-a înfundat, iar mirosul este insuportabil: "Aici nu pot să înţeleg, s-a înfundat veceul, curge apa pe jos, la baie nu putem merge, uitaţi-vă, curge totul pe jos, la baie nu putem merge. E foarte greu să vă arăt, dar nu încă să stau în aşa condiţii."

Aceeaşi situaţie este şi la baie: "Apa murdară curge într-o oliţă, curge în oliţă şi când oliţa se va umple eu trebuie să merg să o deşart. Aşa asta înseamnă că noi ne spălăm cât mai des pe mîini, astea sunt condiţiile noastre!"

Şefa Spitalului din Străşeni, Ioana Şoimu, ne-a spus că nu a fost în secţia unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19, întrucât pericolul de contaminare este mare, dar promite că va investiga acest caz.

"Eu am o lună de zile de când sunt în funcţie. Eu am intrat peste tot, nu peste tot, dar să vă spun precis în ce saloane şi cum este acolo cu problema asta, nu vă pot spune la o sută de procente", a declarat Ioana Şoimu.

Totodată, Şoimu susţine că situaţia nu poate fi remediată atât de uşor: "O să investigăm 100 de procente, dar oricum nimic la momentul dat nu o să putem schimba. În fiecare salon stau pacienţi cu COVID, eu ca să aduc un electric de exemplu, acolo trebuie să îl eliberez, trebuie să îl dezinfectăm".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *