Actualitate

CONFIRMAT/// Partidul Democrat va lucra pentru Dodon în campania electorală din toamnă

Partidul Democrat a discutat, în cadrul negocierilor cu PSRM, inclusiv despre alegerile prezidenţiale ce urmează să aibă loc la toamnă. Despre asta a anunţat deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Pentru alegeri, PD şi-a dori să aibă un candidat propriu, însă, în turul doi, cele două partide se vor susţine reciproc, în funcţie de candidatul care o să treacă de turul doi, astfel încât, fie candidatul PD, fie candidatul PSRM să câştige.

„Dacă mergem în colaiţie, este logic ca partidele să se susţină reciproc. Poate fi vorba de turul doi, unde PD-ul să susţină candidatul PSRM. Metodele de susţinere sunt diferite. Au fost discuţii generale, care au avut drept scop câştigarea alegerilor prezidenţiale de către candidaţii ori a PD-ului, ori a PSRM-ului”, a declarat Nichiforciuc, subliniind că din partea PSRM va candida „cel care va avea mai multe şanse”.

În acelaşi timp, deputatul democrat dă de înţeles că ar putea propune partenerilor de coaliţie revenirea la sistemul de vot mixt, insistând că acesta este unul bun pentru R. Moldova. De menţionat, la acest subiect, că PSRM şi blocul ACUM au anulat sistemul de vot mixt în vara anului 2019, după ce, în 2017, PSRM împreună cu PD, au votat acest sistem de vot.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *