Actualitate

Contrabanda cu carne, peste si tigari de sarbatori

Carne cu termen expirat, bauturi alcoolice contrafacute, produse pirotehnice vandute ilegal – sunt doar cateva dintre incalcarile depistate in urma unei operatiuni a Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul MAI.

Operatiunea s-a desfasurat in baza apelurilor telefonice ale cetatenilor si investigatiilor efectuate de ofiterii din cadrul directiei. Ultimii au documentat 60 de cazuri de pastrare ilicita a carnii. „O parte, provenea din regiunea transnistreana care apoi era vanduta clandestin, in orasele tarii”, a spus Oleg Putuntica, seful Directiei Investigare a Fraudelor din Cadrul MAI. De asemenea, in comuna Bubuieci au fost depistate 750 kg de peste afumat care era pastrat in conditii precare. Acesta era comercializat la pietele din capitala.

Odata cu venirea sarbatorilor apar tot mai multe produse pirotehnice pe piata. Oleg Putuntica precizeaza ca acestea sunt importate din regiunea Odesa si comercializate ilegal. Au fost depistate incalcari privind vanzarea de articole pirotehnice la Balti, Edinet, Cahul, Comrat, Drochia si Briceni. Numai in captala au fost confiscate circa 3000 de articole pirotehnice.

Dupa ce tarile europene au majorat accizele la produsele de tutungerie, in R. Moldova a luat amploare exportul ilegal de tigari, in special, in Romania. „In orasul Vatra au fost descoperite circa 320 de mii de pachete in valoare de doua milioane de lei. ?igarile sunt ascunse in tot felul de mijloace de transport – de la masini personale, pana la cele care transporta petrol. „Intr-o masina Dacia incap 11 mii, intr-un microbuz 43 de mii, iar intr-o cisterna de gaz lichefiat 250 de mii de pachete de tigari”.

In toate cazurile de contrabanda, marfa a fost confiscata si s-au intocmit procese verbale, urmand sa se pronunte instanta de judecata.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *