Astăzi 18 Martie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:24
Abonamente

Actualitate 17 Decembrie 2017, ora 16:36

Coreea de Nord condamnă vizita preşedintelui sud-coreean în China, care ar fi ,,cerşit" presiuni sporite pentru Phenian

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Coreea de Nord a condamnat, duminică, vizita efectuată recent de către preşedintele sud-coreean Moon Jae-In în China, care ar fi "cerşit" aplicarea unor presiuni sporite şi a unor sancţiuni noi împotriva regimului de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Moon Jae-In a revenit la Seul sâmbătă, după o călătorie de patru zile la Beijing pentru discuţii cu preşedintele chinez Xi Jinping. Cei doi lideri au aprobat patru direcţii majore pentru rezolvarea paşnică a programul nuclear al Coreei de Nord şi pentru reducerea tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Rodong Shinmun, ziarul oficial al partidului de guvernământ de la Phenian, a catalogat vizita lui Moon Jae-In în China drept "o excursie fără valoare a unui cerşetor care încearcă să scape de izolarea internaţională provocată de politica sa de a susţine linia SUA".Regimul nord-coreean consideră că demersul preşedintelui sud-coreean a avut ca scop "escaladarea confruntării cu poporul nostru prin consolidarea cooperării cu forţele străine privind înăsprirea sancţiunilor şi presiunilor împotriva Republicii Populare Democrate Coreene (n.a. - Coreea de Nord)".

Sursa: Mediafax.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul