Cultură

Crestinii continua Drumul Crucii prin Moldova

Cu binecuvantarea IPS Vladimir, mitropolit al Chisinaului si al Intregii Moldove, pe 5 august curent, a inceput editia a saptea a traditionalului Drum al Crucii si al Pocaintei prin satele Moldovei. Drumul pocaintei si al rugaciunii a pornit din Stefan-Voda, unde a fost savarsita Sfanta Liturghie in cinstea icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev.

In fruntea procesiunii s-a aflat si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Harbovat, din Catedrala Mitropolitana, icoana Sf. Fericite Matrona, cu particele din moastele cuviosilor Zosima, Savatie si Gherman de la Solovat, ale noilor sfinti mucenici din Aiud, Romania, si din Serbia.

„Cu ajutorul Domnului, toti crestinii il insotesc pe Iisus Hristos spre Golgota, cu speranta ca Bunul Dumnezeu sa le ierte pacatele si sa abata de la ei mania Lui cea dreapta. Pentru sanatate, iertarea pacatelor si unitate sunt gandurile a sute de oameni care pornesc zilnic pe Drumul Crucii. Nadajduim, cu mila si binecuvantarea lui Dumnezeu, ca oamenii care s-au intors ori care s-au ratacit de la Dumnezeu sa se uneasca in jurul Sfintei Cruci in rugaciune de pocainta, lauda, dragoste si osteneala de a face voia Lui”, ne-a spus secretarul de presa al Mitropoliei Moldovei, Octavian Mosin.

Parintele Anatol Cibric zice ca trebuie sa fii foarte puternic duhovniceste „in timp ce parcurgi vai si dealuri, te necajesc stihiile naturii si numai credinta, proslavirea Domnului iti da putere sa duci sfanta lucrare la bun sfarsit”. „Insasi Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu i-a spus, intr-o vedenie, unei crestine ca pe cei ce se ostenesc si merg cu rugaciune si evlavie la Drumul Crucii Ea ii imbraca in hainele albe ale pocaintei”, a adaugat Cibric.

Procesiunea va parcurge o distanta de 2000 km, dintre care circa 300 de kilometri prin Transnistria, si se va incheia la Stefan-Voda, cu o luna mai devreme, pe 14 septembrie, de sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, in loc de 14 octombrie, zi de praznuire a Acoperamantului Maicii Domnului.

Anastasia Seraciov,
stagiara la TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *