Eveniment

Creştinii ortodocşi intră în cel mai lung şi aspru post al anului – Postul Paştelui

Postul Mare aminteşte de postul de 40 de zile ţinut de Isus Hristos în pustie, înainte de a începe să predice Evanghelia. Aceasta este o disciplină spirituală însoţită de rugăciune, citirea Scripturilor, acte de caritate şi neapărat de iertarea de păcate. Unul din marii profeţi ai Bibliei, considerat şi profeţii mesianici, care a profeţit în detalii misiunea Mântuitorului de pe pământ defineşte postul nu doar ca abţinere de la mâncare sau plăcerile obişnuite.

Proorocul Isaia în capitolul 58, învaţă poporul să ţină post astfel: „Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug; împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi”, Sfânt Scriptură.

De asemenea, au postit sfinţii apostoli, dar şi ucenicii acestora, instituind astfel o tradiţie pentru toţi creştinii. Postul Mare din acest an se va încheia pe 20 aprilie, când va fi sărbătorit Paştele – Învierea Mântuitorului.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *