Externe

Cristian Diaconescu despre consulate la Balti si Cahul

Ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat intr-un interviu acordat Agentiei NewsIn ca Romania dispune de fondurile necesare si ar putea proceda la deschiderea consulatelor romanesti la Balti si Cahul, precizand insa ca cele doua consulate ar putea fi deschise numai dupa ce Romania va primi semnale de la Chisinau.

„Aceste consulate sunt institutii de sprijin pentru cetatenii din R. Moldova. Ideea ca un oficiu consular reprezinta un factor de ingerinta in treburile unui alt stat cred ca este apusa de 60 de ani”, a declarat seful diplomatiei romanesti.
Diaconescu a amintit ca pana acum autoritatile moldovene si-au dat acordul de vreo doua ori si l-au retras tot de vreo doua ori in ceea ce priveste deschiderea celor doua consulate. „Daca Bucurestiul si Chisinaul vor semna Acordul de mic trafic la frontiera, va fi nevoie de oficii consulare, pentru ca altfel nu poate fi implementat”, a spus Diaconescu.
Raspunzand la alte intrebari, Diaconescu a declarat ca pentru „dezghetul” relatiilor cu R. Moldova, Romania asteapta semnalele corespunzatoare de la noul guvern de la Chisinau. Diaconescu a dat asigurari ca „gesturile de revenire la normalitate nu vor fi intarziate de partea romana”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *