Actualitate

Cu inceputul anului scolar vin nervii si ambuteiajele

Pentru ca anul scolar sa inceapa cu dreptul, autoritatile locale au pregatit orasul sa primeasca elevii si studentii. Au fost incheiate lucrarile de reparatie, in mare parte, si au fost efectuate marcajele rutiere in preajma scolilor. „A fost aplicat marcajul rutier pe 34 mii 471 de metri de carosabil si au fost instalate 1147 de indicatoare rutiere la solicitarea Politiei Rutiere, inclusiv in preajma scolilor si gradinitelor, pentru a incepe anul scolar”, a spus seful Directiei transport public, Veaceslav ?arna.

Cu toate acestea, pregatiti-va nervii, pentru ca ziua de 1 septembrie va aduce aglomeratie in oras si ambuteiaje in anumite locuri. O recunosc chiar edilii capitalei. Incepand de saptamana viitoare, in capitala vor fi pe rute 103 autobuze, 1600 de microbuze si 260 de troleibuze pentru ca elevii si studentii, reveniti din vacanta, sa poata ajunge la institutiile de invatamant.
„Este de asteptat ca unii parinti sa isi duca copiii la scoala cu masina personala, iar din cauza celor care parcheaza neregulamentar sa fie create ambuteiaje in anumite locuri”, a mai adaugat ?arna.

Autoritatile au cerut politiei sa ii amendeze pe cei nedisciplinati, chiar daca in capitala nu sunt suficiente locuri de parcare.
Totodata, responsabilii de educatie in capitala spun ca institutiile de invatamant preuniversitar sunt pregatite sa inceapa noul an scolar. „Lucrarile de reparatie in mare parte sunt finisate, iar acum se procura utilajul necesar pentru prevenirea gripei A(H1N1). Toate scolile sunt asigurate cu apa curenta si, in decursul saptamanii curente, vor fi aprovizionate cu sapun”, a spus Tatiana Tverdohleb, sefa Directiei educatie.

„Stirea Zilei”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *